Ekmeğin Sesi

İstanbul'da pide fiyatı belli oldu

Gündem

İstanbul Fırıncılar Odası ve İstanbul Ticaret Odası, 2021 yılının Ramazan ayında fırınlarda satışa sunulacak pide fiyat tarifelerini açıkladılar.

İstanbul Fırıncılar Odası (İFO), bu yıl Ramazan pide fiyatlarını açıklayarak, fiyat tarifesini yayınladı.

2021 yılının Ramazan ayında İstanbul'daki fırınlarda satışı sunulacak olan sade, yumurtalı ve susamlı pidenin fiyatı resmi olarak karara bağlandı. İFO, üyelerine gönderdiği Ramazan Pide Fiyat Tarifesi'ne göre, 365 gram sade pide 4 TL, 365 gram yumurtalı ve susamlı pidenin fiyatı 5 TL olarak belirlendi.

İSTANBUL FIRINCILAR ODASI'NIN AÇIKLADIĞI RAMAZAN PİDE FİYAT TARİFESİ:

İTO DA, RAMAZAN PİDE FİYAT TARİFESİNİ AÇIKLADI

İstanbul Ticaret Odası (İTO), Valilik'te yapılan toplantı sonrası, bu yıl Ramazan pide fiyatlarının tarifesini açıkladı

İTO'dan yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"İstanbul Valiliği'nde 2021 yılında satışa sunulacak "Ramazan Pidesi" ile alakalı bir değerlendirme toplantısı yapıldı. İstanbul Ticaret Odası/Ekmek Un ve Unlu Mamuller Komitesi olarak toplantıya katıldık. Toplantıda; 365 gram sade pide 4 TL (Kg. fiyatı 10,95), 365 gram susamlı yumurtalı pide 5 TL (Kg fiyatı 13.70) olarak satışa sunulması yönünde karar alınmıştır.

Ramazan Pidesi ile alakalı olarak İstanbul Ticaret Odası, üyeleri için tarife belirlememektir. Ancak, 4077 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun gereği tarife asma zorunluluğu bulunduğundan üyelerimizin kendi tarifelerini hazırlayarak imzalayıp/kaşaleyip (Valiliğin aldığı karara uymak kaydıyla) müşterilerinin rahatça görebileceği bir yere asmaları yeterli olacaktır."

Diğer yandan, İstanbul Fırıncılar Odası (İFO), 29 Mart Pazartesi günü Ramazan pide fiyat tarifesini açıklaması bekleniyor.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.