Ekmeğin Sesi

İTO'dan fırıncı esnafına açık davet

Gündem

İstanbul Ticaret Odası (İTO), fırıncı temsilcilerini ve esnafı bir araya getirmeye hazırlanıyor. 11 Ekim Çarşamba günü "Ekmek, Un ve Unlu Mamuller Sektörü Semineri" İTO meclis salonunda gerçekleştirilecek.

Moderatörlüğünü İTO Meclis Başkan Yardımcısı Sultan Selim Şimşek'in yapacağı "Ekmek, Un ve Unlu Mamuller Sektörü Semineri", 11 Ekim Çarşamba günü saat 13:00 - 17:00 saatleri arasında meclis salonunda yapılacağı duyuruldu. 

İstanbul Ticaret Odası 12 No'lu Ekmek, Un ve Unlu Mamuller Komitesi'nin düzenleceği toplantıya, İstanbul İl Tarım Müdürü Ahmet Yavuz Karaca, Ticaret İl Müdürü İsmail Menteşe, Halk Ekmek Genel Müdürü Okan Gedik, İstanbul Fırıncılar Odası Başkanı Erdoğan Çetin, Ekmek Işverenler Sendikası Genel Başkanı Çetin Keçeli, İstanbul Ticaret Borsası Meclis Üyesi Abdullah Çerman, Istanbul Sanayi Odası Meclis Üyesi Mehmet Umur ve 12 No'lu Komite Başkanı Ziver Sarıcı konuşmacı olarak katılacak. 

BU TOPLANTI BÜYÜK BİR FIRSAT

Ekmek fiyatı İTO için 2019 yılına kadar serbest piyasa şartlarında değerlendirilmiş, üyelerini tüccar fırıncı olarak görmüş ve tarife çıkarmamıştı. Ne yazık ki, baskılar sonucu 2019 yılında aldığı meclis kararıyla, ekmeği tarifeye bağlamış ve o tarihten sonra da Türkiye'nin en ucuz ekmeği İstanbul'da satılmaya başlamıştı. Girdi maliyetlerindeki artışlar sonucunda, Eylül ayında sektör temsilcileri ekmeğin kilogram fiyatının 40 TL olmasını talep etmişti. 12 Ekim'deki İTO meclisi'nde kilogram fiyatının 40 TL olması beklenirken, 12. Ekmek, Un ve Unlu Mamuller Komitesi'nden sürpriz bir seminer daveti duyuruldu.

12 No'lu Komite, 11 Ekim'de İstanbul'daki fırıncı temsilcilerini ve fırıncıları İTO meclisi'nde düzenlenecek seminere açıktan davet etti. Bu seminerin sektörü katkısı çok önemli... Her fırsatta haksızlığa uğradığını söyleyen fırıncılar, ilk defa yaşadıkları mağduriyeti İTO meclisi'nde anlatma fırsatı bulacak. Böylesi önemli bir toplantıya, sayıları 4 bini bulan İstanbul'daki fırıncıların katılması, yaşadıkları mağduriyetleri anlatması noktasında büyük önem taşıyor. Meclis toplantısından 1 gün önce yapılacak seminere katılım fırıncının istediğini almasını sağlayacak. 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.