Ekmeğin Sesi

İTO, ekmek fiyat tarifesini açıkladı

Gündem

İstanbul Ticaret Odası'nın açıkladığı ekmek zammı oranları, sektörde hayal kırıklığı oluşturdu.

İstanbul Ticaret Odası (İTO)'nın 14 Eylül meclis toplantısında "Ekmeğe İlişkin Azami Fiyat Tarifesi" hakkındaki kararıyla, ekmeğin kilogram fiyatı 7.50 TL olarak belirlendi. İTO, sektör temsilciliklerine bir yazı göndererek fiyat tarifesinin 16 Eylül Çarşamba günü temsilciliklerden alınabileceğini duyurdu.

Türkiye'nin bir çok ilinde ekmeğe zam gelirken, bir haber de İstanbul'dan geldi. Yaklaşık 2 yıldır zam yapılmadığı için büyük sıkıntılar çeken metropol şehrin sektör temsilcilerinde, İTO meclisinin Eylül ayı toplantısında ekmeğe yaptığı zam oranları, hayal kırıklığı oluşturdu. Hemen hemen her gün una gelen zamlardan ve girdi maliyetlerindeki artışlar nedeniyle büyük zarar ettiklerini her platformda dile getiren fırıncılar, beklenen tarifenin kilo fiyatı 9 TL, 200 gram ekmeğin 1.80 TL, 250 gramın da 2.25 TL olması gerektiğini savunuyorlar.

Konuyla ilgili ise, İstanbul Fırıncılar Odası'ndan henüz bir açıklama yapılmadı.

İstanbul Ticaret Odası meclis kararında;

"Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği temsilcilerinden oluşan heyet 30 Haziran Salı günü Odamızda toplanmıştır. Heyetin ve ilgili meslek komitemizin görüşleri Yönetim Kurulumuz tarafından değerlendirilerek, İstanbul için 1 kg ekmek fiyatı azami 7.50 TL'yi geçmemek kaydı ile 200 gr. için 1.50 TL, 240 gr. için 1.80 TL olarak belirlenmiştir. Akabinde anılan yönetmelik uyarınca, Yönetim Kurulumuz tarafından belirlenmiş olan azami ekmek fiyatı hususunda T.C. Ticaret Bakanlığı'nın görüşleri alınmıştır. Bu itibarla, Odamız Meclisi'nin 10.09.2020 tarih ve 32. sayılı kararıyla, İstanbul için '1 kg ekmek fiyatı azami 7.50 TL'yi geçmemek kaydı ile 200 gr. için 1.50 TL, 240 gr. için 1.80 TL' olarak belirlenmiştir" denildi.

Diğer yandan, İstanbul Ticaret Odası Ekmek, Un ve Unlu Mamuller Komitesi, sektör temsilcilerine bir yazı göndererek, "Azami Ekmek Fiyat Tarifenizi İTO temsilciliklerimizden alabilirsiniz" ifadelerine yer verdi.

Tarife, 16 Eylül Çarşamba günü alınabilecek.

İşte, fiyat tarifesinin alınabileceği temsilcilikler:

Merkez/Eminönü

Giyimkent Bölge Temsilciliği/Esenler

Perpa Bölge Temsilciliği/Okmeydanı

Çatalca Hizmet Birimi/Çatalca

İDTM Hizmet Birimi/Yeşilköy

Anadolu Yakası Bölge Temsilciliği/Maltepe

176d1088 f544 4247 9942 e7221c3b8ffaEkmeğe İlişkin Azami Fiyat Tarifesi Hk.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.