Ekmeğin Sesi

İzmir'de Ekmeğe Yüzde 20 Zam

Gündem

İzmir Fırıncılar Odası'nın talebi üzerine ekmeğe yüzde 20 zam yapıldı. Yeni fiyatlar pazartesi gününden itibaren geçerli olacak.

İzmir'de ekmek fiyatlarına pazartesi gününden itibaren geçerli olmak üzere yüzde 20 zam yapıldı.

İzmir'de 200 gram ekmek 1.25 liradan, 240 gram ekmek ise 1.50 liradan satılıyordu. İzmir Fırıncılar Odasının zam talebi üzerine ilgili komisyon toplandı ve İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğinden yazılı açıklama yapılarak, zam talebinin onaylandığı belirtildi.

Yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"13 Temmuz 2020 Pazartesi gününden itibaren İzmir'de 200 gram ekmeğin 1.50 liradan, 240 gram ekmeğin 1.80 liradan satılmasına karar verilmiştir. Bu karar, Ticaret Bakanlığı ve Türkiye Fırıncılar Federasyonunun görüşü ve İzmir Ticaret Odası, Ege Bölgesi Sanayi Odası ve İzmir Ticaret Borsası ile varılan konsensüs sonrası İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından onaylanmıştır."

İstanbul Hala Zam Bekliyor

Geçtiğimiz günlerde ekmeğe zam talebiyle İstanbul Ticaret Odası'nda İstanbul Valiliği, İstanbul Ticaret Odası ve Gıda Tarım İl Müdürlüğü'nden yetkililerle bir araya gelen İstanbul Fırıncılar Odası da, ekmek fiyatına yüzde 20 zam istemişti. Ancak İstanbul'da onaylanmış bir ekmek zammı bulunmuyor. Zam talebi olan İstanbul Fırıncısı ise konuyla ilgili yetkililerden haber bekliyor.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.