Ekmeğin Sesi

İzmir'de ekmeğe zam kapıda!

Gündem

İZTO'nun çarşamba günü yapılacak meclis oturumuna yetiştirilmesi planlanan önerge oylanıp, kabul edilirse İzmir'de 210 grama düşecek ekmek 3 liradan satılacak.

Sofraların baş unsuru ekmek, zamlardan payını en çok alan ürünlerin başında geliyor. İzmir'de geride kalan yılın Kasım ayında yüzde 25'lik zammın ardından ekmeğe bir zam daha kapıda.

İzmir Ticaret Odası'nın (İZTO) 26 Ocak Çarşamba günü yapılacak meclis oturumuna yetiştirilmesi beklenen önerge oylanıp kabul edilirse, kentte 27 Ocak perşembe gününden 230 gramdan 210 grama düşürülecek ekmek 3 liradan satılacak.

İzmir Ticaret Odası Ekmek ve Unlu Mamuller Grubu Meclis Üyesi Hüseyin Sağır'ın verdiği bilgiye göre, önerge bu hata görüşülmezse, karar Şubat ayı meclisine sarkacak. Fakat, bu hafta olmasa da önümüzdeki ay ekmeğe zam gelmesine kesin gözüyle bakılıyor. Artan maliyetler nedeniyle bu kararları almak zorunda kaldıklarını belirten Sağır, "Diğer illerde de ekmeğin fiyatı zamlandı. biz de o yolda bir çalışma yapacağız. Niyetimiz 3 lira yapmak" açıklamasını yaptı.

Kaynak: Gercek İzmir

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.