Ekmeğin Sesi

'Kafe ve restoranlar sadece eğlence değil, ekmek kapısıdır'

Gündem

KOTO üyesi restoran ve kafe işletmecileriyle toplantıda bir araya gelen KOTO Başkanı Bulut, sektöre güvendiklerini ifade ederken, işletmeciler açık çağrı yaparak, "Kafe ve restoranlar sadece eğlence değil, 10 milyon kişinin ekmek kapısıdır. Çözüm kapanma değil, daha fazla denetim" dedi.

Kocaeli'nin risk haritasında turuncu kategoride yer almasıyla birlikte açılan kafe ve restoranlar, değerlerin kırmızıya dönmesiyle birlikte tekrar tam kapama durumuyla karşı karşıya... Karar öncesi, Kocaeli Ticaret Odası (KOTO)'nda 16 ve 20 meslek komitelerinde temsil edilen kayıtlı kafe ve restoran işletmecileriyle biraraya gelen KOTO Başkanı Necmi Bulut, hem durum değerlendirmesi yaptı, hem de yeni önerileri-destek talepleriyle ilgili bilgi aldı.

BAŞKAN BULUT: BİR İŞLETMEYİ BİLE KAYBETME LÜKSÜMÜZ YOK!

Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Erenkaya, 20. Meslek Komitesi Başkanı Cem Gür, 16. Komite Meclis Üyesi Mehmet Yıldırım, 20. Meslek Komitesi Meclis Üyeleri İlhan Akkurt, Eray Bodur ve Komite Üyeleri Özgür Akçi ile Mehmet Ceyazir'in yer aldığı toplantıda, mevcut durum ve kapanma olasılığı tüm detaylarıyla ele alındı. Süreçten en çok etkilenen sektörün başında gelen kafe ve restoran işletmecilerinin ticarette kalma mücadelelerine destek vermeyi sürdüreceklerini ifade eden Başkan Bulut, "Sizin mücadeleniz, bizim ödevimiz. Tüm taleplerinizi ilgililere iletmeye ve çözüm için çalışmaya hazırız. Bu yolda bir işletmemizi bile ticaretten kaybetme lüksümüz ve niyetimiz yok" dedi.

"FATURANIN BİZE KESİLMEYECEĞİNİ ÜMİT EDİYORUZ"

Kocaeli'nin kırmızı kategoriye düşmesindeki tek sebebin kafe ve restoranların açılması olarak değerlendirmek, salgınla mücadeleyi sekteye uğratmak demektir. Yetkililerimizin de faturayı sadece işletmelerimize kesmeyeceğini ümit ediyor, üzerimize düşen tüm sorumlulukları yerine getirdiğimizi defaatle vurguluyoruz. Durumumuz bu iken, ticari ya da sosyal ayırt etmeksizin toplumun tüm kesimlerinin kurallara uymasını, uymayan işletemlerin ayırt edilmesini, uyanlarla bir tutulmamasını talep ediyoruz" diye konuştu. (Özgür Kocaeli)

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.