Ekmeğin Sesi

Kemal Sırtı: Zamdan sonra fırıncıyı 'günah keçisi' olarak görmeyin!

Gündem

İzmir Fırıncılar Odası Başkanı Kemal Sırtı, girdi maliyetlerindeki yüzde 300'e varan artış nedeniyle il genelinde 200 gram ekmeğin 7 TL'den satılmaya başladığın açıkladı. Sırtı, "Fırıncılarımız 7 gün, 24 saat çalışıyor. Bayramımız yok, tatilimiz yok. Zamdan sonra 'günah keçisi' olarak görülmeyelim" dedi.

İzmir'de 210 gramı 5 TL'den satılan ekmeğe bugünden itibaren geçerli olmak üzere zam yapıldı. 200 grama düşürülen ekmeğin yeni fiyatı 7 TL oldu.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, İl Ticaret Müdürlüğü, İzmir Fırıncılar Esnaf Odası, İzmir Ticaret Odası Başkanlığı ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin birer temsilcisinden oluşan komisyon üyeleri, İzmir'de ekmek fiyatına artış talebi için bir araya geldi. En son 30 Kasım 2022'de yapılan artışla 210 gramı 5 TL'den satılan ekmeğin fiyatı dün alınan kararla bugünden itibaren geçerli olmak üzere 200 gramı 7 TL oldu. İzmir Fırıncılar Odası Başkanı Kemal Sırtı, "Girdi maliyetleri yüzde 200 ila 300 oranında arttı. Asgari ücret zammı sonrası personel ücretleri gibi artan tüm bu maliyetler karşısında fırıncı esnafı zorlanmaya başladı. Vatandaşımızı da düşünerek, yapabileceğimiz en düşük zammı gerçekleştirdik. En uygun orandaki zammı yaptık. Biz fırıncılar olarak 7gün 24 saat çalışıyoruz. Bayramımız yok, tatilimiz yok. Zamdan sonra günah keçisi olarak görülmeyelim. Esnafımız maliyet artışları nedeniyle zorlandığı için zammı yaptığımızın altını çiziyorum" dedi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.