Ekmeğin Sesi

Maliye Bakan Yardımcısından ekmek fiyatı açıklaması

Gündem

Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, buğdayla ilgili bir sıkıntı yaşanmadığını ifade ederek, "Önümüzdeki süreçte özellikle buğdayla ilgili ülkemizde herhangi bir sıkıntı yaşanmayacak, ekmek fiyatlarında da herhangi bir artış öngörmüyoruz. Çünkü almış olduğumuz buğdayı regülasyonlu olarak un fabrikalarına veriyor ve fırıncımıza düşük fiyattan un tedarikini sağlamaya devam ediyoruz" dedi.

Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, buğdayla ilgili sıkıntı yaşanmayacağını belirterek, ekmek fiyatlarında bir artış öngörmediklerini söyledi.

AA'nın haberine göre, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı Ekonomi İşleri Birimi'nce İstanbul'un 39 ilçesinde düzenlenmesi planlanan, "Ekonomi Buluşmaları" toplantısının son buluşması Üsküdar’da gerçekleştirildi.

"PETROL FİYATLARINDAKİ DÜŞÜŞÜN POMPA FİYATLARINA YANSIYACAĞINI ÖNGÖRÜYORUZ"

Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Gürcan, toplantıda sunum yaptı. Toplantıda, dünyadaki ve Türkiye’deki ekonomik görünüme ilişkin konuşan Gürcan, Ukrayna-Rusya Savaşı'ndan sonra yükselen petrol fiyatlarında son dönemde bir miktar gevşeme yaşandığını, bu düşüşün devam edeceğini ve gelecek süreçte petrol fiyatlarındaki düşüşün de pompa fiyatlarına yansıyacağını öngördüklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gayret ve katkısıyla kurulan Tahıl Koridoru sayesinde dünyadaki tahıl fiyatlarında düşüş görüldüğüne dikkati çeken Gürcan, şunları kaydetti:

“Türkiye’de de buğdayla ilgili özellikle bir sıkıntı yaşanmayacağını, bu sene Toprak Mahsulleri Ofisi’nin çok ciddi oranda buğday tedariki yaptığını, iç piyasadan çok ciddi miktarda buğday aldığını, yaklaşık 4,5 milyon ton buğdayı depolarımıza koyduğumuzu ifade etmek istiyorum. Önümüzdeki süreçte özellikle buğdayla ilgili ülkemizde herhangi bir sıkıntı yaşanmayacak, ekmek fiyatlarında da herhangi bir artış öngörmüyoruz. Çünkü almış olduğumuz buğdayı regülasyonlu olarak un fabrikalarına veriyor ve fırıncımıza düşük fiyattan un tedarikini sağlamaya devam ediyoruz. Önümüzdeki süreçte de bunu devam ettireceğiz. Özellikle düşük fiyattan buğday satışına anlaşmalı un fabrikalarına devam edeceğiz."

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.