Ekmeğin Sesi

Maya fiyatları Haziran ayında zirve yapacak!

Gündem

TMO'nun, fırınlara yönelik verdiği un fiyatları 185 liradan 280 liraya çıkarken, piyasadaki normal un fiyatları ise 400 lirayı gördü. Haziran ayı itibariyle TMO'nun un regülasyonu sona ereceği öğrenilirken, maya fiyatlarının da zirveyi göreceği belirtiliyor.

İstanbul Fırıncılar Odası (İFO) Başkanı Erdoğan Çetin, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Çetin, fırıncı esnafının üretim maliyetlerinin aşırı artışı karşısında ekmek üretemeyecek hale geldiğini, ekmek üreten fırın işletmelerinin desteklenmesi gerektiğini vurguladı.

Çetin, İstanbul'da 240 gram ekmeğin 4 lira olması talebinde bulunduklarını, ancak henüz bu taleplerine dönüş alamadıklarını söyledi.

MAYA FİYATLARI HAZİRAN AYINDA ZİRVE YAPACAK!

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO)'nin verdiği unun fiyatı 185 liradan 280 liraya çıktığının altını çizen İFO Başkanı Erdoğan Çetin, "Piyasadaki diğer unların fiyatları ise 400 liraya kadar çıktı. Ciddi un zamlarından sonra şimdi de maya fiyatları aylık olarak zamlanmaya başladı. 120-130 lira olan maya, Haziran ayı itibariyle 350 liraya çıkacağı tarafımıza tebliğ edildi" dedi. 

Fırıncıların ekmeğe zam taleplerinde maliyetlerindeki bu artışın etkili olduğunu kaydeden Çetin, "Ekmek fiyatları ne kadar yukarı giderse vatandaşın fırın ekmeğine talebinde de azalma oluyor. Biz üretemeyecek duruma geldiğimiz için mecburiyetten fiyat güncellemesi talep ediyoruz" diye konuştu. 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.