Ekmeğin Sesi

Meslektaşlarıyla rekabete girdi! Ekmeğin fiyatını düşürdü

Gündem

Aydın’ın Germencik ilçesinde fırıncılar arasında oluşan rekabet nedeniyle ekmek fiyatı 5 liraya kadar düştü. Meslektaşlarına göre ekmeği 2 lira daha uygun fiyata satan fırıncı esnafı Atilla Tosun, vatandaşların ekonomik durumunu düşünerek, ekmek fiyatında indirim yaptıklarını söyledi.

Girdi maliyetlerinde yaşanan artış nedeniyle Aydınlı fırıncılar, haziran ayında, odaları aracılığı ile Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nden ekmek fiyatının yeniden ele alınmasını talep etmişti. AYESOB tarafından yapılan değerlendirme sonucunda 200 gram ekmeğin fiyatının 5 liradan 7 liraya yükseltilmesine karar verilmişti. İl genelinde yeni ekmek fiyat tarifesi aylar öncesinden uygulamaya konulurken, Germencik’te fırıncıların rekabeti ise ekmek fiyatını düşürdü. Yaklaşık 45 bin nüfusa sahip ilçenin kimi yerlerinde, ekmek 5 liradan satılmaya başlandı. 

Meslektaşlarıyla rekabete giren fırıncı esnafı Atilla Tosun, “Vatandaşlarımızın ekonomik durumunu düşünerek, ekmekte 2 lira indirim yapma kararı aldık. Zarar etmiyoruz ama gelirimizden fedakarlık yapıyoruz. Kesinlikle ekmeğin gramajı ile oynamıyoruz. Ekmeğin fiyatını, yaklaşık 1 ay önce düşürdük. Özellikle kalabalık aileler için 7 liralık ekmek fiyatı, gerçekten büyük bir sorun. Uygun fiyata sattığımız için çok uzak mesafelerden bize ekmek almak için gelen bir sürü vatandaşımız var. Biz de elimizden geldiğince kendilerine destek olmaya çalışıyoruz” dedi. Vatandaşların ekonomik olarak zor günlerden geçtiğini belirten Tosun, tüm esnafları da vatandaşlara destek olmaya çağırdı.

Kaynak: Ses Gazetesi (Emrah Dinçer)

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.