Ekmeğin Sesi

Pazar günü tatil olan fırınların açılması için çalışma başlatıldı

Gündem

Yaklaşık 10 yıldır fırıncı esnafının pazar günü tatil yaparak, sadece 4 fırının çalışmasına bölge halkından gelen tepkiler üzerine çalışma başlatıldı.

Kars Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı Murat Bakırhan, esnaf ile yapılacak olan görüşmenin ardından Vali ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz ile gerekli görüşmeyi yapacaklarını söyledi.

"5 TL ödüyorsam sıcak ekmek hakkım" başlıkla haberler üzerine bir açıklama yapan Başkan Bakırhan, "Ekmek konusu bildiğiniz gibi yaklaşık 10 yıldır hafta sonu Pazar günü işletmelerimiz fırını açmıyor. Girişimlerimiz sonucunda Pazar günleri 4 tane nöbetçi fırın bırakmıştık. Ama, bunun da yeterli olmadığını gördük. Haklı olarak da vatandaş sıcak ekmek talep ediyor. Bu hafta sonu fırıncılarımızı toplayacağız ve bir ön görüşme yapacağız. Ardından, sayın Valimize sunacağız, değerlendirme yapacağız. FIrıncılırımız da vatandaşlarımızın çağrısına kulak verecek ve kendi esnaflarını Ahilik kültürüne yakışır şekilde Pazar günleri fırınlarını açacaklardır diye düşünüyorum" dedi. 

Kaynak: Kars Manşet

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.