Ekmeğin Sesi

Ramazan pidesi erken saatte çıkarılmalı!

Gündem

ESİS Başkanı Çetin Keçeli Ekmeğin Sesi'ne özel açıklamalarda bulundu.

İstanbul Ekmek Sanayi İşverenler Sendikası Başkanı Çetin Keçeli Ekmeğin Sesi'ne özel açıklamalarda bulundu. Sokağa çıkma yasağının ardından yaşanan aksaklıkları, fırıncıların bu hafta sonu uygulanacak 2 günlük yasakla ilgili aldığı önlemleri ve yaklaşan Ramazan ayını konuştuğumuz Keçeli, vatandaşlara mesaj vermeyi de unutmadı.

“Bu hafta olumsuzluk yaşanacağını düşünmüyorum”

Geçtiğimiz hafta sonu sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti. Uygulanan yasak, fırın yakınlarında araba ile ekmek satılması gibi bazı problemleri beraberinde getirmişti. Yasak süresince fırınların açık olmasının gerekliliğini vurgulayan Keçeli, olumsuz olayların tekrar yaşanmayacağını düşündüğünü ifade etti.

“Geçtiğimiz hafta sonu bir takım olumsuzluklar yaşandı. Bir birleriyle atışan arkadaşlar oldu. Gerekli kurumlar bu arkadaşları barıştırdı. Bu hafta böyle bir sorun olacağını tahmin etmiyorum.”

“Bu pazar fırıncılar da dinlensin”

Bu hafta sonu 48 saatlik sokağa çıkma yasağı uygulanacak. Fırıncıların yasak süresi için aldığı önlemleri anlatan Keçeli, bu hafta sonu yasak süresi içerisinde uygulanabilecek bir önerisi olduğunu belirtti.

“Cuma akşam 24 e kadar fırınlar açık kalsın. Bir defaya mahsus olmak üzere Pazar günü fırınlar kapatılabilir. Bu sayede fırıncılar da bir gün dinlenmiş olur. Ramazanda zaten Pazar günleri açık olacağız.”

"Pide erken saatte çıkarılmalı"

Koronavirüs sürecinde insanların bir birlerinden en az 1 buçuk metre uzak durmaları gerekiyor. Ramazan ayında oluşacak pide kuyruklarında sosyal mesafeye dikkat edilmesinin önemini belirten Keçeli, bu süreçte pidenin erken saatte üretilmesi gerektiğini işaret ediyor.

“Fırınlar pide üretimine erken saatte başlasın ki vatandaş pideyi erkenden alsın. Vatandaş akşam saatini beklemek zorunda kalmasın ve pide kuyruğu oluşmasın.”

"Tüccar fırınlarda pide fiyatı tarifeye tabi değil"

Ramazan ayında pide fiyatının ne olacağı henüz bilinmiyor. Keçeli; Pide fiyatını tüccar fırınların kendilerinin belirlediğini söylüyor.

“Esnaf odaları kendi üyeleri için tarife yapıyor. Ticaret Odasına üye olan fırıncıların tarife yapma zorunluluğu yok. Maliyetine göre tüccar fırıncılar kendi pide fiyatını belirliyor. Fakat fiyat listesini görünür bir yere asması gerekiyor."

"Ekmek milli servettir"

Yasakla birlikte vatandaşlar ekmeği çok fazla almışlardı. Keçeli; Fazla ekmek almanın israfa neden olduğunu belirterek vatandaşlara mesaj vermeyi ihmal etmedi.

"Çok fazla ekmek almaya gerek yok, ekmekleri sonra çöpe atıyoruz. Yazık oluyor, milli servettir ekmek. Fırınlar her zaman açık. Ekmeğimizi ölçülü alalım ki israf olmasın."

"Fırıncıları alkışlıyorum"

Fırın çalışanlarının ani olarak uygulanan yasak sürecinden başarılı çıktıklarını dile getiren Keçeli:

“Ekmek çalışanları da takdiri, teşekkürü, hatta alkışı hak ediyorlar. O yüzden ben bütün emekçi çalışanları alkışlıyorum.”

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.