Ekmeğin Sesi

Rize'de ekmek fiyatına zam geliyor

Gündem

Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) un fabrikalarına verdiği desteği kaldırmasıyla un fiyatlarında yüzde 55 civarında artış olurken, Rize'de 200 gram ekmeğin de 4 TL'den satılması için adımlar atılmaya başlandı.

TMO'nun Haziran ayı itibariyle un fabrikalarına ucuz buğday satışını bitirmesiyle un fiyatlarının 240 TL'den 450 TL'lere çıkacağını belirten fırıncılar, kilosu 14,3 TL olan ekmeğin fiytanını 20 TL'ye çıkarılması için çalışmalara başladı. 

Konuyla ilgili açıklama yapan Rize Fırıncılar Odası Başkanı Refik Kumbasar, un fiyatlarının artışının ardından ekmek fiyatının da yükseleceğini belirtti. 

Kumbasar, 260 TL olan un çuvalının bugünden itibaren 450 TL olacağını belirterek, TMO'nun verdiği destek bugün itibariyle son bulduğunu aktardı. 

Bunun sonucunda un fiyatlarının yüzde 55 oranında artacağını ifade eden Kumbasar, "Biz fırıncılar olarak maliyetleri karşılamakta güçlük çekiyoruz. Una gelen zammı ekmek fiyatlarına yansıtmak için çalışmalara başladık. Kilosu 14,3 TL'den satılan ekmeğin fiyatı çalışmalarımız sonrası 20 TL'ye çıkacak. Buna göre Rize'de 200 gram ekmeği 4 TL'den satmayı planlıyoruz. Gerekli başvurularımız yaptık. Enerji, işçilik, ulaşım, ham maddeye gelen bu fiyat artışları fırıncı esnafımızın belini bükmüştür. Bu fiyat artışları tamamen üretimde ortaya çıkan maliyet artışlarından dolayıdır" dedi. 

Kaynak: rizedeyiz.com

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.