Ekmeğin Sesi

Sakarya'da ekmek 2 TL oldu, İstanbul'da halen 1,50 TL..!

Gündem

Sakarya'da ekmeğe zam yapıldı. Onaylanan yeni tarifeye göre ekmek 2 TL oldu. Tarifesi onaylanmayan İstanbul'da ise 1,50 TL'ye halen ekmek satılıyor. Şimdi gözler, Oda ve Federasyon'da...

Sakarya Fırıncılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası, yeni ekmek tarifesini yayınlayarak ekmeğin 2 TL olduğunu duyurdu. Halen 1.5 TL olan İstanbul'da ise, gözler İstanbul Fırıncılar Odası Başkanı Erdoğan Çetin ve İstanbul Esnaf Ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Faik Yılmaz'a çevrildi.

Sakarya fırıncıları artan maliyetler karşısında yoğun baskı uygulayarak, ekmek fiyatlarına zam yapıldı. Sakarya Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği Fiyat Tespit Komisyonu tarafından belirlenen yeni zamlı tarife, 1 Eylül itibariyle uygulamaya konuldu. Yeni tarifeye göre, 260 gram ekmek 2 TL, 520 gram ekmeğin fiyatı 4 TL lira oldu. 1 kilo 120 gram ekmeğin fiyatı ise 8 olarak belirlendi.

İSTANBUL FIRINCILARINDAN BÜYÜK TEPKİ...

Maliyetlerin en fazla olduğu İstanbul'da ise ekmeğin halen 1,50 TL olmasına büyük tepki gösteren sektör temsilcileri, WhatsApp hattımızı mesaj yağmuruna tuttu... Her gün artan un maliyetleri, kira, doğalgaz, elektrik vb. gibi bir çok girdilerinde büyük artışlara karşılık yetkililerin bunları görmezden geldiğine isyan ettiklerini dile getiren fırıncılar, Sakarya'da bile ekmeğin 2 TL olduğuna dikkat çektiler. Fırıncılar ayrıca, sektörün içinde bulunduğu sıkıntıları bilmelerine rağmen ekmeğe zam yapılması yönündeki haklı talepleri karşısında Oda ve federasyonun buna kulak tıkadığını belirttiler.

ŞİMDİ GÖZLER İFO VE İSTESOB'DA

İstanbul'da ekmek üretim maliyetinin diğer illere göre daha fazlı olmasına rağmen fiyat tarifesinin onaylanmadığı için ekmeğin 1.50 TL'den satılması esnafı isyan noktasına getirdi. Şimdi gözler, fiyatların belirlenmesinde yetkili olan İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile İstanbul Fırıncılar Odası'na çevrildi.

SAKARYA'NIN ONAYLANAN ZAMLI EKMEK FİYAT TARİFESİ:

Sakarya Fırıncılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Ekmek Fiyat Tarifesi
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.