Ekmeğin Sesi

Sancaktepe'deki 'ucuz ekmek' konusunun aslı ne?

Gündem

Sancaktepe Fırıncı Temsilcisi Turgut Gögercin, belediyenin başlattığı 1,25 TL'lik ucuz ekmek uygulamasının perde arkasını anlattı.

Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü, ekmek fiyatlarında indirime gittiklerini duyurdu. Döğücü yaptığı açıklama ile Sancaktepe'de her gün 20 bin ekmeğin Halk ekmek fiyatına yani 1.25'e satılacağını açıklamıştı.

Konuya ilişkin Ekmeğin Sesi'ne özel açıklamalarda bulunan Sancaktepe Fırıncı Temsilcisi Turgut Gögercin, belirtildiği günde 20 bin ekmek değil, dağıtılan ekmeğin 2 bini geçmediğini ve bu uygulamanın da yakın zamanda sonlandırılacağını söyledi.

"Sancaktepe üzerinden hiç kimse manipülasyon yapmasın" diyen Gögercin, "Sancaktepe Belediye Başkanı Şöyma Döğücü'nün 'Oda başkanıyla görüştüm' açıklaması onunla ilgili değil, bizimle yaptığı görüşmedir. Bu görüşmede fırıncılarla anlaşmışlardı. Ama, gidilmiş tünel fırınlarla anlaşma yapılmış. Biz, dar gelirli vatandaşlara kart basın ve bu kartlarla fırından ekmek alınsın demiştik. Böylece, halk ekmek önündeki kuyruklar erisin diye teklifte bulunmuştuk. Başkan Döğücü, basına yaptığı açıklamasından öğrendik ki, tünel fırınlarıyla anlaşma yapmışlar" dedi.

Sancaktepe Belediyesi'nin başlattığı ucuz ekmek uygulamasının fırıncılar üzerinde herhangi bir mağduriyet oluşturmadığının altını çizen Gögercin, günlük 2 bin ekmeğin 1,25 TL'den satılmasının esnafı herhangi bir zarara uğratmadığını belirtti. Gögercin, "Bilindiği gibi bölgemizde 3 çeşit ekmek satılıyor. Kara fırın, halk ekmeği ve tünel ekmeği... Kara fırın dediğimiz ekmeklerde bir sıkıntımız yok ve 230 gramı 3 TL'ten satıyoruz. Zincir marketlerde 2.70 ve bakkallarda da 2.75 TL'dir. Bu nedenle gündemimizde ekmek olayı yok. Günlük 2 bin ekmek satışı bizleri etkilememiştir. Bizi etkileyen, halk ekmek önünde oluşan kuyruklardan dolayı kapasitelerimiz düştü. Bizler de ucuz ekmek satmak isteriz. Ama girdi maliyetlerdeki artış buna imkan sağlamıyor" diye konuştu.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.