Ekmeğin Sesi

'Tahammül edecek halimiz kalmadı'

Gündem

Yalovalı fırıncılardan gelen talepleri değerlendiren Yalova Esnaf Odaları Birliği (YESOB) ve YAlova Ticaret ve Sanayi Odası (YTSO), 200 gramlık ekmeğin fiyatının 1 lira 75 kuruştan 2 liraya çıkartma kararı aldı.

Yalova'da fırıncılar odası olmamasından dolayı kanun ve yönetmelikler gereğince ildeki ekmek zammı kararını fırıncıların bağlı olduğu odalar veriyor. Bu kapsamda, fırıncılardan gelen yoğun talep üzerine hem YTSO ve YESOB ilgili komisyonları toplayarak talebi masaya yatırdı. Yapılan incelemede, maliyetlerin arttığı saptanarak halen 1 lira 75 kuruştan satılan ekmeğin 2 liradan satılmasına karar verildi.

Fırıncılar ise, "Biz çok daha önceden zam yapılmasını istedik. Ancak bugüne kadar zam kararı verilmedi. Kısa bir süre öncesine kadar çuvalı 160 lira olan unu, bugün 330 liradan alıyoruz. Ticarethanede kullanılan elektrik ve doğalgaza kaç kez zam geldi. Kaldı ki, Kocaeli ve Sakarya illeri 2 ay öncesinden ekmek fiyatını 2 liraya çıkarmıştı. İstanbul'da ise ekmek 2 lira 50 kuruş olarak belirlendi. Bizlerin de artık tahammül edebilecek halimiz kalmadı. Bu maliyetlerle ekmeği halen eski fiyattan satma imkanımız kalmadı" dediler.

Kaynak: Yalovami.net.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.