Ekmeğin Sesi

'TMO desteği kesecek! Un fiyatları 400 TL'yi geçecek

Gündem

Bursa Fırıncılar Odası Başkanı Mustafa Çırakoğlu, "Eğer Toprak Mahsulleri Ofisi müdahale etmeseydi, şu anda 200 TL civarında olan un fiyatları bugün 400-500 TL aralığında olacaktı. Desteği kestiği anda göreceksiniz ki un fiyatları tavan yapacak. Ben eminim hasat zamanında bu destek %100 kesilecek ve normal olarak bizde fiyatlarımızı yeniden güncelleyeceğiz" dedi.

Bursada Bugün Tv'de Aysın Komitgan'ın sunduğu Günaysın programına katılan Bursa Fırıncılar Odası Başkanı Mustafa Çırakoğlu önümüzdeki günlerde 200 gramlık ekmeğin 2,5 TL'den 3 TL'ye çıkacağını açıkladı. Tam tarihin belli olmadığını söyleyen Çırakoğlu, bu güncellemenin fırıncılar için şart olduğunu belirtirken siyasilerin ekmek fiyatını düşürmek yerine insanların gelirini arttırması lazım dedi.

AĞIR ŞARTLAR DEVAM EDİYOR

Halkı düşündüklerini, insanların zorlanmaması için ellerinden geldiğince ham maddeye gelen zamları fiyatlara yansıtmamaya çalıştıklarını belirten başkan, sözlerine şöyle başladı;

Ağır şartlar, enflasyon ve girdi maliyetleri katlanarak devam ediyor. Biz de bu fiyatlarla günü kurtarıyoruz. Belediyeler tarafından yapılan ekmek üretimi nedeniyle, fırıncılarımız zor duruma düşüyor. Bizim kamu kurumlarıyla rekabet etme gibi bir durumuz yok. Halkı ayakta tutmak için fırıncılar tarumar ediliyor. Belediyelerin şartlara uygun şekilde fiyatlandırma yapması gerekiyor ki tarumar edilen kısım da kalkınabilsin. Uyguladıkları fiyatlar akıl ve mantık çerçevesinde değil zararına satış yapıyorlar.

HALK EKMEK PARASI DOLAYLI YOLDAN ALINIYOR

Besaş bayilerinde oluşan kuyruklarla alakalı konuşan Çırakoğlu, "Besaş ekmeği ucuza veriyor ama zarar ediyor. Zararına sattığı ekmeği 365 gün boyunca dolaylı yoldan halktan alıyor. Ekmeği ucuz satıyorlar ama zararı aldıkları vergilere yansıtıyorlar. Yani bir şekilde Bursa halkı ekmeği ekmeğe fazla para veriyor. Belediyeler ekmek fiyatını düşük tutarak iktidar olamaz, iktidarda kalamaz. İnsanlar sadece ekmeğin fiyatına bakarak oy kullanmıyor. Siyasilerin, ekmek fiyatlarını düşürmek yerine, bir şekilde insanların gelirini arttırması lazım" diye konuştu.

TOPRAK MAHSULLERİ OFİSİ DESTEĞİ KESECEK

Çiftçilerin buğday ekmesi gerektiğini ve bunu umduğunu söyleyen Başkan, sözlerini şöyle sonlandırdı; "Eğer Toprak Mahsulleri Ofisi müdahale etmeseydi, şu anda 200 TL civarında olan un fiyatları bugün 400-500 TL aralığında olacaktı. Desteği kestiği anda göreceksiniz ki un fiyatları tavan yapacak. Ben eminim hasat zamanında bu destek %100 kesilecek ve normal olarak bizde fiyatlarımızı yeniden güncelleyeceğiz."

Kaynak: RAMAZAN ACAR / BURSADA BUGÜN

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.