Ekmeğin Sesi

Trabzon'a halk ekmek geri dönüyor

Gündem

Türkiye’nin farklı illerinde bulunan ancak Trabzon’da yıllar önce kaldırılan Halk Ekmek Uygulaması yeniden dönebilir. Konuyla ilgili Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, toplantı yaptıklarını açıkladı. 


Türkiye’de özel sektörde gıda fiyatlarının aşırı yükselmesi, Trabzon’da da devlet eliyle üretilen ürünlere ilgiyi arttırdı. Son olarak TMO’nun satış reyonlarında bulunan ürünler, piyasa koşullarının altında satılınca vatandaş kuyruk oluşturmuş ve bu ürünlerden almak istemişti. Artan hayat pahalılığında vatandaşların bir nebze nefes alması için Ortahisar Belediyesi de harekete geçti.

TRABZON’DA DAHA ÖNCE VARDI

Ortahisar Belediyesi, daha önce Trabzon’da bulunan ancak zamanla ortadan kalkan Halk Ekmek Uygulamasını yeniden getirmeye hazırlanıyor. Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Çay Tv’de Halil İbrahim İleli’nin hazırlayıp sunduğu Trabzon’da Gündem programında bu konuyla ilgili soruları yanıtladı.

TEMEL GIDA MADDELERİNDE AYRI BİR ÇALIŞMA

Genç, Halk Ekmek Uygulaması ile ilgili toplantı yaptıklarını ifade ederken, “Ben müdür arkadaşlarımla bu konuya özgü bir toplantı yaptım. Belki nasıl bir destek üretebiliriz. Temel gıda maddelerinde ayrı bir çalışma yapabilir miyiz bunu belediye olarak daha önceki dönemlerde tanzim satış gibi uygulamalarımız olmuştu. Bu manada şu anda bir fikri bazda çalışma yapıyoruz” dedi. HALK EKMEK GÜNDEMDE Halk Ekmek Uygulamasının gündemlerinde olduklarını kaydeden Genç, “Halk ekmek gündemimizde. İstanbul’da bazı belediyelerimizden örneklerini araştırdık bu konuda. Temel gıda konusunda ucuz hiç kar amacı gütmeksizin aldığı fiyatla beraber doğrudan vatandaşa ulaştırabilecek yol yöntemler uygulayan belediyelerimiz var. Bizde bir şeyler yapmak istiyoruz bu konuda bakalım hangi adımı atarız. Çünkü bu manada dar gelirli vatandaşımızın yanında olmak zorundayız” diye konuştu. (61saat)

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.