Ekmeğin Sesi

Trabzon Vakfıkebir Fırıncılar Odası Başkanı isyan etti!

Gündem

Vakfıkebir Fırıncılar Derneği Başkanı Davut KUTOĞLU Ramazan ayı öncesi ramazan pide fiyatları ve gelen zamlar hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Vakfıkebir Fırıncılar Derneği Başkanı Davut Kutoğlu, şu ifadeler yer verdi; Şuan ki ekonomik tabloda fırıncılar ayakta durmakta zorlanıyor. 250 TL’ ye aldığımız un fiyatları şuan 450 TL oldu.25 kiloluk susam 1000 TL üzerinde,1 ton odun fiyatı 1200TL.Bunun yanında elektrik faturası, su faturası, işçilerin asgari ücret parasını eklersek biz fırıncılar olarak kar payımız elimizden alındığını görüyoruz. Kiralar yüzde yüz artmış.50 gazete kâğıdı 150 TL olmuş.90’na aldığımız maya 290 TL olmuş. Devletin toprak mahsulleri ofisinin ayda bir ihaleye çıkardığı unla beraber bir derece fırıncıları idare etmeye çalışıyorlar. Ama bu gidişle de çok zor olacağını düşünüyorum.

"TRABZON VALİSİ KEYFİ UYGULAMA PEŞİNDE"

Artık bir ramazan pidesinin maliyeti bize 12 TL. Fırıncılar olarak bunu kaça satacağız?15 TL sattığımızda bundan sadece 3 TL kar payımız oluyor. Kısacası fırıncılık bu Türkiye şartlarında bitti.Türkiye’de ekmeğin kilosu 18 TL Trabzon’da 12 TL . Neden böyle? İstanbul valisi fırıncılara zam veriyor. Trabzon valisi vermiyor. Buna ben keyfi uygulamada diyebilirim. Çünkü gelinen şartlar ekonomi belli. Buna birilerinin zam vermeme yetkisi yok. Bu durumda böyle devam ederse fırıncılar kepenk kapacağını düşünüyorum.

"RAMAZAN PİDESİNİN 15 İLE 17 TL ARASI SATILMASINI TALEP ETTİK"

Ramazan pidesini sade 15 TL, susamlı 17 TL satışını yapacağımızı talep ettik.Fakat net olmamakla birlikte almış olduğumuz duyumda sade pide 14 TL, susamlı pide 15 TL olarak satılacağını bize söylediler.Bu ekonomik tabloda eğer böyle bir fiyat fırıncılara uygulanırsa fırıncılar olarak kepenk kapatmaktan başka çaremiz yoktur.” ifadelerini kullandı. "

"20 YILDIR ÜLKEYİ YÖNETENLER BU ÜLKEYİ DÜZELTEMEZ"

Bazılarına söylediklerim dokunabilir. Ancak burada siyasi bir amaç yoktur. Şu anda Türkiyemizin ekonomik durumu iyi değildir. Kendi sektörümü örnek verirsem her şey ortada. Her şeye yüzde 400 zam geldi. Bu ekonomik şartlarda cidden geçinmek zorlaştı. Valla manava gidiyorsunuz bir marul 15 TL olmuş. Patatesin kilosu 10 TL,toz şeker 20 TL inanılmaz hayat pahalılığı var.İnanın bazı fırıncı arkadaşlarımız kiralarını ödeyemeyecek duruma kadar geldi.Eğer değişim olmazsa hükümet değişmez ise Allah yar ve yardımcımız olsun.20 yıldır iktidarda olanlar halen bugün şunu söyleyemezler.Ben bu ülkeyi düzelteceğim.O zaman insana şunu sorarlar.Neden 20 yıldır ülkeyi düzeltmediniz?" şeklinde açıklamalarda bulundu.

Kaynak: Günebakış (Asım ÇAVDAR)

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.