Ekmeğin Sesi

Tüm fırıncılar afetzedeler için seferber oldu

Gündem

Tüm Türkiye’yi yasa boğan depremin ardından ülke genelindeki fırıncılar, depremzedeler için seferber oldu. Türkiye Fırıncılar Federasyonu'nun öncülüğünde oluşturulan ekmek yardımı kapsamında bir çok tır bölgeye ulaştı.

Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve birçok ilde büyük yıkıma neden olan 7.7 şiddetindeki depremin ardından tüm Türkiye deprem bölgeleri için seferber oldu.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, merkez üssü Kahramanmaraş olan depremlerden zarar gören vatandaşlara yardım faaliyetleriyle ilgili açıklama yaptı.

TESK ve Türkiye Fırıncılar Federasyonu işbirliğiyle afetten zarar görenlerin başta ekmek olmak üzere acil ihtiyaçlarını karşılamak için eş güdümle çalışmalarının sürdüğünü belirten Palandöken, "Ticaret Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı gibi ilgili bakanlıklarımızla koordineli olarak başta ekmek, su gibi acil ihtiyaçlar için önemli bir lojistik destek sağlamaya gayret ediyoruz." ifadesini kullandı.

İSTANBUL FIRINCILAR ODASI: 39 İLÇEDE ORGANİZE OLDUK

İstanbul Fırıncılar Odası Başkanı Erdoğan Çetin, deprem bölgesine ekmek temin edilmesi hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Çetin, 39 ilçedeki teşkilatın ekmek üretimi için organize olduklarını belirttiği konuşmasında, ekmekleri bir noktada toplayıp, ambalajladıktan sonra İstanbul Havalimanı’ndan kargo uçaklarıyla deprem bölgesine gönderdiklerini söyledi.

Deprem bölgesine ne kadar ekmek ihtiyaç olursa temin edeceklerini vurgulayan Çetin, “24 saat çalışıyoruz ve çalışmalara devam ediyoruz. İstanbul’da ürettirdiğimiz ekmeklerin tamamını topluyoruz ve havalimanına gönderiyoruz” dedi.

Bakanlığın ve valiliğin tahsis ettiği kargo uçakları ile ilgili yerlere ekmek sevkiyatının yapıldığını belirten Çetin, deprem bölgesine ulaşan ekmeklerin dağıtım ve koordinasyonunun orada yapıldığını açıkladı.

KOCAELİ'DEN 30 BİN EKMEK

Kocaeli Fırıncılar Odası Başkanı Ali Sarı, bugün itibariyle 30 bin ekmeğin İzmit ve Batı Yakası’ndan toplandığını ifade etti. Ekmeğin yanı sıra çuvallarca unun toplandığını belirten Sarı, Carrefoursa alanında toplanan ekmeklerin paketlendiğini ve bu akşam saatlerinde kargo uçaklarla deprem bölgesine doğru yola çıkacağını söyledi. Sarı, Valilikle yapılacak görüşmelerin ardından talebe göre ekmek desteğini artırarak sürdüreceklerini ifade etti. Sarı, toplanan unlarında önümüzdeki süreçte depremzedelere ulaştırılacağını belirtti. 

TRABZON'DAN HER GÜN 10 BİN EKMEK

Trabzon'da, hem meslek lisesinde ekmek üretimine geçti hem de Trabzon Fırıncılar Odası’ndan yeni haber geldi. Trabzon Fırıncılar Odası Başkanı Davut İlik, “Deprem bölgesi normale dönene kadar her gün 10 bin ekmek göndereceğiz” dedi. 

MESLEK LİSELİLERDEN 54 BİN EKMEK

Amasya Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin ürettiği 54 bin ekmek deprem bölgesine gönderildi. Amasya Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenleri seferberlik ilan edip üretmiş oldukları 54 bin ekmeği Gaziantep ve Malatya’ya yolladı. Tüm Türkiye’yi yasa boğan depremin ardından öğrenci ve öğretmenler kolları sıvayıp gönüllü olarak okullarındaki Ekmek Üretim Atölyesi'nde çalıştı.

KONYA'DAN 200 BİN EKMEK

Konya, Karatay Halk Ekmek Fabrikası'nda üretilen ekmeklerin sivil toplum kuruluşlarından gelen taleplere göre farklı bölgelere de iletildiği kaydedildi. Bölgede yaşayan çölyak hastası vatandaşların da unutulmadığı aktarılan açıklamada, bölgeye glütensiz ekmeklerin de gönderildiği bilgisi verildi. Ayrıca, deprem bölgesinin ihtiyaç duyacağı ekmeğin yanı sıra her türlü araç, ekipman ve personel desteğinin de devam edeceği bildirildi.

ÇORUM'DAN GÜNLÜK 60 BİN EKMEK

Çorum Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası, depremzedeler için ekmek üretimi yapıyor. Çorum'dan deprem bölgesine her gün 60 bin ekmek gönderilecek.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.