Ekmeğin Sesi

Tüm Köy Sen'den Tarım Bakanlığı önünde protesto gösterisi

Gündem

Tüm Köy Sen'in çağrısıyla Ankara’da Tarım Bakanlığı önünde hükümetin protesto edildiği eylemde konuşan Tüm Köy Sen Ordu Şube Başkanı Zekayi Sağra, “Tehlike kapıda. Yarın ekmeği, bu hasat sonu döneminde satış noktalarında 10 liraya, 15 liraya görür isek hiç şaşırmayalım” dedi.

Tüm Köy Sen'in çağrısıyla Tarım Bakanlığı önünde hükümeti protesto eden çiftçiler, “Çiftçiye haciz geldi. Acilen üreticilere ucuz mazot, ucuz gübre desteği verilmelidir” dedi. Türkiye’nin birçok yerinden Ankara’ya gelen üretici köylüler, Tarım Bakanlığı önünde yüksek girdi maliyetleri ve borçları nedeniyle artık üretemez duruma geldiklerini haykırdı. Tarlasına gübre atamadığını, hayvanını kesime göndermek zorunda kaldığını ve üretim araçlarının ipotek altına alındığını anlatan üretici köylüler, borçlarının silinmesini ve acilen destek verilmesini istedi.

"EKMEĞİ 10 LİRA GÖRÜRSEK ŞAŞIRMAYALIM"

Pek çok temsilci konuşma yaparak sorunları dile getirdi. Tüm Köy Sen Ordu Şube Başkanı Zekayi Sağra ise hükümetin üreticilerin sorunlarını görmediğini belirterek, “En iddialı olduğumuz ürünlerde bile ithalatçı konumuna düşmüşsek bu, tarımı yönetenlerin üreticiden yana değil tarım tekellerinden yana politikalarını çok bilinçli yürütmesinden dolayıdır. Bugün çiftçinin feryadını görememek sadece üretenleri değil aynı zamanda dar gelirli tüketicilerin, küçük esnafın, emekçilerin işçilerin de asıl sorunudur. Tüketicilerimiz artık bunun farkında olmalıdır. Gücümüzü birleştirelim. Tehlike kapıda. Yarın ekmeği, bu hasat sonu döneminde satış noktalarında 10 liraya, 15 liraya görür isek hiç şaşırmayalım” dedi.

Kaynak: Orduolay.com

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.