Ekmeğin Sesi

'Un fiyatları böyle devam ederse yeni zam kararı alacağız'

Gündem

Kütahya’da geçtiğimiz temmuz ayında zam kararı alınan ekmeğe, üretim maliyetlerinin artması nedeniyle bir zam daha geldi.

Kütahya Fırıncılar Odası Başkanı Murat Duran, artan girdi maliyetleri nedeniyle Kütahya’da ekmek fiyatlarının zamlandığını açıkladı. Zamlı fiyat tarifesinin bugünden itibaren uygulamaya geçtiğini kaydeden Murat Duran, ocak ayında yeni bir zammın daha gelebileceğini de sözlerine ekledi.

EKMEK %25 ZAMLANDI

Kütahya, 2021 yılında ekmeğe ilk zam geçtiğimiz Temmuz ayında geldi. 220 gramlık ekmek 240 grama yükseltilerek 1,5 liradan 2 liraya satışa sunulurken, 780 gramlık ekmek de 6,5 lira olmuştu. Fırıncılar Odasından alınan karar gereği ekmek yüzde 25 daha zamlanarak; 2,5 liraya satılmaya başlandı. Murat Duran, yeni fiyat tarifesine gramajlara ilişkin bir açıklama yapmadı.

Kütahya Fırıncılar Odası Başkanı Murat Duran, zam kararının bir zorunluluk olduğunu dile getirdi. 50 kuruş zam yapılmasına rağmen girdi fiyatlarını karşılayamadıklarını aktaran Duran: “Zam fırıncıyla alakalı bir durum değil. Akaryakıt, elektrik ve doğalgaza sürekli zam geliyor. Bizim araçlarımız su yakmıyor, biz de mazot, benzin kullanıyoruz. Makinelerimiz Kütahya’da doğalgaz ile çalışıyor. Artan maliyetler karşısında ayakta kalabilmek için çareyi fiyat artırımında buluyoruz” dedi.

'UN FİYATLARINA YETİŞEMİYORUZ'

Duran, ülke genelinde yaşanan un tedariği sıkıntısının Kütahya’da yaşamadıklarını ancak fiyatların arttığına dikkati çekerek “Zamdaki en büyük etken una gelen zamlardır. Şimdi yaptığımız 50 kuruşluk zam, son yirmi gün içerisindeki un fiyat farkını bile karşılamıyor. 200 liraya aldığımız unun çuvalı 360, 370 liraya kadar çıktı. Un fiyatları durmuyor” dedi.

Murat Duran, önlerini göremediklerini belirterek una gelen zammın devam etmesi durumunda Ocak ayında yeni bir zam kararı alınabileceğini aktardı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.