Ekmeğin Sesi

Valilik ekmek zammında yürütmeyi durdurma istedi

Gündem

Kocaeli Fırıncılar Odası tarafından ekmeğe yapılan 25 kuruşluk zammın ardından, Kocaeli Valiliği zammı mahkemeye taşıdı. Ancak, fırıncıların zam oranını düşürmemesi üzerine, Valilik bu kez son adım atarak mahkemeden yürütmenin durdurulmasını istedi.

Kocaeli Fırıncılar Odası tarafından talep edilen ve 4 Şubat'da Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nin onayı ile ekmeğe yapılan 25 kuruşluk zam, Kocaeli Valiliği tarafından 16 Şubat'ta Asliye Hukuk Mahkemesi'nde dava açıldı.

Açılan davada, yürütmeyi durdurma talep etmeyen Valilik, Ticaret Bakanlığı'nın illere özgü yapmayı planladığı çalışma tamamlanmayınca daha fazla zaman kaybetmemek için yürütmeyi durdurma kararı için mahkemeye başvurusunu yaptı.

MAHKEMEDEN EKMEK ZAMMINA ONAY ÇIKTI

Kocaeli Asliye Hukuk Mahkemesi'nin, Kocaeli Valiliği'nin ekmeğe yapılan yüzde 14 zamla ilgili açtığı "İhtiyati Tedbir" (yürütmeyi durdurulması) talebini reddettiği öğrenildi.

Mahkeme, Fırıncılar Odası'nca belirlenen Kocaeli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nce onaylanan ekmek tarifesini normal bularak, 230 gram ekmeğin 2 TL'den satışına devam etmesine karar verdi. (Özgür Kocaeli)

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.