Ekmeğin Sesi

Van'da ekmek fiyatına son nokta konuldu!

Gündem

Van'da, 210 gramlık somun ekmeği 1 lira 80 kuruştan satılmaya devam ederken, 210 gramlık pide ekmeği 2 lira 30 kuruştan satılacak.

Van'da günlerdir gündemi meşgul eden ekmek zammına son nokta konuldu. Yapılan görüşmeler sonrası 210 gramlık somun ekmeği 1 lira 80 kuruştan satılmaya devam ederken, 210 gramlık pide ekmeği ise 2 lira 30 kuruştan satılacak.

"ESNAF VE VATANDAŞI MAĞDUR ETMEMEYE ÇALIŞTIK"

Konuya ilişkin bir açıklama yapan Van Fırıncılar ve Lokantacılar Odası Başkanı Osman Tuncil, fırıncı esnafı ve yetkililerle yaptıkları görüşmeler sonrası, ekmek zammına son noktayı koyduklarını ifade etti. Başkan Tuncil, esnaf ve vatandaşı mağdur etmemek adına orta yolu bulmaya çalıştıklarını belirterek, 210 gramlık somun ekmeğin 1 lira 80 kuruştan satılmaya devam edeceğini; 210 gramlık pide ekmeğin ise 2 lira 30 kuruştan satılacağını vurguladı.

Başta un, yağ, maya, şeker, tuz, su, susam, akaryakıt ve işçilik giderleri olmak üzere fırıncı esnafının yaklaşık olarak 33 kalemde giderinin olduğunu belirten Tuncil, bunların yanı sıra vergi, SGK, Bağ-Kur, kira, elektrik, doğalgaz, odun gibi giderlerin tamamının da zamlandığını söyledi. Başkan Tuncil, bu zamlardan sonra, ekmeğe zammın kaçınılmaz olduğunu belirtti. (Wanhaber)

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.