Ekmeğin Sesi

Yeni yılda zam var mı? Urfalı fırıncıdan açıklamalar

Gündem

Yeni yıla sayılı günler kala Şanlıurfa’da ekmeğe zam gelip gelmeyeceği merak konusu oldu. Peki, 2024 yılında ekmeğe zam gelecek mi? Ne kadar zam gelecek?

2024 yılının yaklaşması ile birlikte gıdalara da yapılacak zamlar gündeme gelmeye başladı. Şanlıurfa’da da yeni yılda oduna, una, mayaya ve işçilik maliyetlerine zam beklentileri ekmeğe yapılacak zammı da gündeme getirdi

Şanlıurfa’da fırıncı esnafı Mehmet Şükrü Mızrak oduna, una, mayaya ve işçilik maliyetlerine gelen zamlardan sonra 2024 yılının başlarında tüm gıdalar da olduğu gibi ekmeğe de zam geleceğini ifade etti.

Mızrak, 2024 yılının başlarında 6 TL’den satılan ekmeğin 7 TL’ye yükselebileceğini vurguladı.

“GELEN ZAMLAR BİZİ ÇOK OLUMSUZ ETKİLEDİ"

Sürekli olarak gıdalara gelen zamlardan olumsuz etkilendiklerini ifade eden fırıncı esnafı Mehmet Şükrü Mızrak, “İşlerimizdeki durum iyi değil. Üst üste gelen zamlar bizi çok olumsuz etkiledi. Un, odun ve iş maliyetlerine gelen zamlar bizi çok olumsuz etkiledi” dedi.

“BİR İŞÇİ MALİYETİ GÜNLÜK 600 TL OLDU”

Son günlerde maliyetlerinin çok artığını söyleyen Mızrak, “Un fiyatlarına son bir ay içerisinde yüzde 20 zam yapıldı. İşçi maaşlarına da aynı oranda bir zam yapıldı. Bir ay önce 450 TL’ye bir çuval un alıyorduk. Şu an ise 620 TL’ye un alıyoruz. Aynı şekilde diğer kullandığımız ürünlere de zam geldi. Bir işçi maliyeti günlük 600 TL oldu” ifadelerini kullandı.

“YILBAŞINDAN SONRA EKMEĞİN 7 TL OLMASI BEKLENİYOR”

2024 yılında ekmeğe zam geleceğini vurgulayan Şükrü Mızrak, “Bu zamlar nedeniyle ekmeğin maliyeti de arttı. Yılbaşından sonra ekmeğe bir zam bekliyoruz. 6 TL’den satılan ekmek yılbaşından sonra 7 TL olması bekleniyor” ifadelerinde bulundu.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.