Ekmeğin Sesi

"Yerel seçim öncesi ekmek üzerinden oy peşindeler!"

Gündem

Her fırsatta ekmek üzerinden oy alma peşine düşen siyasiler, bu huylarından vazgeçmiş değiller!.. Fırıncıların her platformda, "Vatandaş sadece ekmek mi yiyor? Güçleri yetiyorsa diğer gıdaların fiyatlarını da düşürsünler de görelim. Fırıncılarla rekabete girmekten artık vazgeçsinler" diye söyledikleri ifadeler yine kulak ardı edildi.

Yüksek enflasyon sonucu artan girdi maliyetleri nedeniyle iflas etme noktasına gelen fırıncı esnafı, her seçim olduğu gibi 29 Mart'da yapılacak yerel seçim öncesi belediyelerin ekmek fiyatlarını dudak uçuklatacak fiyata indirmesine tepki gösterdi.

Artan asgari ücret, un, maya, kira, yakıt gibi girdilerine %100'ün üzerinde gelen zamların ardından beli iyice bükülen fırıncı esnafı, şimdi de oy alabilmek uğruna ekmeği 1 TL'ye kadar indiren belediyelerle uğraşmak zorunda bırakıldı.

"1 TL'YE EKMEK SATILIRSA FIRINCI ESNAF NASIL AYAKTA DURACAK?"

Ekmeğin fiyatını Erzurum Büyükşehir Belediyesi 4 TL'ye, Mersin Tarsus Belediyesi 1 TL'ye, Şanlıurfa 3,5 TL'ye kadar indirdi. Ekmeğin Sesi'ne ulaşarak, vatandaşın ucuz ekmeğe ulaşmasına karşı olmadıklarını ifade eden fırıncı esnafı, "Askıda Ekmek" ile dar gelirlilere zaten bedava ekmek verdiklerini söylerlerken, "Belediye başkanlarına soruyoruz; halkımız sadece ekmek mi tüketiyor? Neden sadece ekmek? Gıda ürünlerinin tümüne fahiş zamlar geliyor. Güçleri yetiyorsa makarna, şeker, çay, yağ üretip ucuza satsınlar da görelim! Siyasilerin seçimi kazanmak uğruna, her türlü felakette devletinin - milletinin yanında olan fırıncı esnafını ve yüzbinlerce çalışanını mağdur etmeye hakları yok! Belediye 1 TL ekmek satarsa fırıncı esnafı nasıl ayakta dursun?" ifadelerini kullanarak tepkilerini dile getirdiler.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.