Ekmeğin Sesi

Yozgatlı Bekir Usta, yarım asırdır ömrünü o mesleğe adıyor

Gündem

Yozgat’ta 50 yıldır ayakkabı tamirciliği mesleğini sürdüren Bekir Tansel, “Dünyaya bir daha gelsem yine ayakkabı tamircisi olurum." diyerek meslek aşkını dile getirdi.

Yozgat’ta babasından öğrendiği ayakkabı tamirciliğine 9 yaşında başlayan Bekir Tansel (59), özenle yaptığı kundura tamirciliğini gelişen teknolojiye inat sürdürüyor. İşini severek yapan Tansel, mesleği devam ettirecek çırak bulamamaktan yakınıyor. Yarım asırlık ayakkabı ustası Tansel, değişen tüketim alışkanlığı sebebiyle eskisi kadar müşteri gelmese de her sabah açtığı dükkanında kazandığı ile evine ekmek götürmeye gayret ediyor.

50 YILDIR MESLEĞİ SÜRDÜRÜYOR

Lüks tüketim alışkanlıklarından dolayı insanların günümüzde ayakkabıyı tamir ettirerek giymek yerine yenisini almayı tercih ettiğini söyleyen Tansel, “1970 yılında ayakkabı tamirciliği mesleğine başladım. 1979 yılında ise kendi iş yerimi açtım. O günden bugüne ayakkabı tamirciliğine devam edip vatandaşlarımıza hizmet veriyorum. Tam 50 sene oldu. Ben mesleğimi seviyorum ve işimi severek yapıyorum. Yine böyle bir tercihim olsa mesleğimi tercih ederim. Ben çırak bulmakta zorlanıyorum. Bunun çaresi de eğitim yoluyla olmalı, yani çıraklık okullarından yetişmelerini bekliyoruz. Bizden sonra yeni neslin gelmesi çok zor artık, sanat ve sanatkarlık kalmıyor” dedi.

Kaynak: İHA

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.