Ekmeğin Sesi

Zam kabul edildi! 1 Ocak'tan itibaren geçerli olacak

Gündem

Kocaeli Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’nin (KESOB) yönetim kurulu toplantısında ekmek ve simit için zam kabul edildi. Ekmek 8 lira, simit ise 12 lira 50 kuruş oldu. Zamlı fiyat 1 Ocak itibariyle geçerli olacak.

Ocak ayında uygulanacak ekmek ve simit fiyatı Kocaeli Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’nin Aralık ayı yönetim kurulu toplantısında görüşüldü. Simit zammı Kocaeli Pastacılar, Börekçiler, Yufkacılar, Çikolata, Şeker, Dondurma İmalatı ve Ticareti Esnaf Odası tarafından, ekmek zammı ise Kocaeli Fırıncılar Odası tarafından yönetim kuruluna sunuldu. KESOB Başkanı Kadir Durmuş başkanlığında toplanan yönetim kurulu toplantısında simit için yüzde 25, ekmek için ise yüzde 6,66 zam talebi görüşülerek kabul edildi. KESOB Esnaf Odaları Hizmet Merkezi’ndeki toplantıdan çıkan zamlı fiyatlar 1 Ocak’tan itibaren geçerli olacak.

EKMEK 8 LİRA OLDU

Ekmek fiyatı ise 210 gram için 8 TL olarak ilan edildi. 50 kuruşluk ekmek zammın başta artan un fiyatı olmak üzere giderlerdeki artış sebebiyle yetersiz kaldığı öğrenildi.

Kaynak: Özgür Kocaeli

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.