Ekmeğin Sesi

'Zamlar fırıncının belini büktü!'

Gündem

Düzce Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (DESOB) Başkanı Mustafa Kayıkçı, Öncü TV'de yaptığı açıklamada, artan maliyetler nedeniyle fırıncı esnafının zor bir dönemden geçtiğini ve birçok fırının kapatmak zorunda kalacağını dile getirdi.

Öncü TV'nin Kitabın Ortasından programına konuk olan DESOB Başkanı Mustafa Kayıkçı, zamlar nedeniyle bir çok esnaf gibi fırıncıların da kapatma noktasına geldiğine dikkat çekti.

Düzce'de ekmeğe yapılacak zamla ilgili de değerlendirmelerde bulanan Kayıkçı, "Ekmeğe, una keşke zam gelmese, Ama mazota, elektriğe, doğalgaza zam geldi. Bakın, bu zamlar nedeniyle birçok fırın kapatacak. Askıda ekmek konusu bazı fırınlarda var biliyorsunuz. Yani hangi gariban, bir fırına gitmiş, 'Benim karnım aç, bana ekmek ver' demiş de, ekmek alamadan dönmüş. Bakın karın en etkili olduğu gece, yollar kapalı, bir çok insan yolda perişan kaldı. Düzce'de kimsenin aç kalmaması için bir çok esnafımız seferber oldu. Yolda mahsur kalanlara ekmek, pide dağıttılar ve kuruş para almadılar. Bu, Düzce'nin esnafı bunları yapıyor. Ben onların boynunun büküklüğünü elektrik faturalarını, doğalgaz faturalarını gördüğüm zaman üzülüyorum. Keşke ekmeğe zam yapılmasa. Ama fırıncıların da artan maliyetler karşısında beli büküldü. Unun kilosu 9 lira oldu. İnsanların kötü duruma düşmesi beni çok üzülüyor" dedi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.