Ekmeğin Sesi

Zincir marketlerin ekmekteki haksız rekabeti sona mı eriyor?

Gündem

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı ve İstanbul Fırıncılar Odası Başkanı Erdoğan Çetin, fırıncılık sektörünün sorunlarını aktardı; zincir marketlerdeki haksız rekabet konusunda çözüm talimatı verildi.

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, İstanbul Fırıncılar Odası Başkanı Erdoğan Çetin ve beraberindeki Oda Yönetim ve Denetim Kurulu üyeleri, İç Ticaret Genel Müdürü Adem Başar’ı makamında ziyaret etti.

Sektörün Sorunları Masaya Yatırıldı

Gerçekleştirilen görüşmede fırıncılık sektörünün güncel durumu ve karşılaştığı sorunlar kapsamlı şekilde ele alındı. Başkan Erdoğan Çetin, sektör temsilcilerinin yaşadığı sıkıntıları doğrudan iletme imkânı bulduklarını ifade ederken; çözüm yolları üzerine karşılıklı istişarelerde bulunulduğunu belirtti.

Zincir Marketlerdeki Ekmek Satışı Gündeme Geldi

Toplantıda sektörün en büyük problemlerinden biri olan zincir marketlerde ekmeğin maliyetin dahi altında satılması konusu da detaylı şekilde gündeme getirildi. Başkan Çetin, bu durumun hem haksız rekabete yol açtığını hem de fırıncı esnafını ekonomik olarak zor durumda bıraktığını vurguladı.

İç Ticaret Genel Müdürü Adem Başar ise, bu sorunun çözümü için gerekli adımların atılması yönünde ilgili birimlere talimat verdi. Başar, piyasadaki dengesizliği gidermek adına mevzuat çerçevesinde yapılabilecek düzenlemelerin değerlendirileceğini ifade etti.

Yorumlar (2)

Hazem 7 Gün Önce

Bi b*k olmaz bunlardan; bu zamana dek hiç kimse yapamamış bunlar mı yapacak? İlk önce sahip oldukları kombine fırınları varken bunlardan bir cacık olmaz.

Hazem 7 Gün Önce

Ekmeğin en büyük israf sebebi bu şahıslardır. Ekmek gibi bir ürünü rekabeti olmamalıdır. Rekabet olmamalıdır, olursa çöpe giden ekmek her zaman olacaktır.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.