Ekmeğin Sesi

AYFD: Halk Ekmek'e karşı değiliz! Ama...

Röportaj

İstanbul Halk Ekmek (İHE)'in, fırıncıları nasıl mağdur ettiğini gözler önüne seren Anadolu Yakası Fırıncılar Derneği (AYFD) Başkanı Murat Yalçın, "İHE Yönetim Kurulu Başkan Vekili Özgen Nama'nın artık ekmek siyasetinden vazgeçmesi gerektiğini söyledi.

Anadolu Yakası Fırıncılar Derneği Başkanı Murat Yalçın, son zamanlarda gündemden düşmeyen Halk Ekmek konusuna değindi. Halk Ekmek A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Vekili Özgen Nama'nın ekmek siyasetinden vazgeçmesi gerektiğine vurgu yapan Yalçın, "Özgen Nama ne yapmak istiyor, anlamak mümkün değil. Son günlerde sık sık ekmek üzerinden siyaset yaparak gündeme gelen Nama, bir türlü Halk Ekmek'i gündemden düşürmüyor" dedi.

Yalçın, şunları söyledi, "2019 yılı seçimlerinde CHP Sancaktepe Belediye Başkan Adayı olan Özgen Nama, şimdi de siyasete Halk Ekmek'de devam ediyor. Kendisine sormak istiyoruz;

Eğer, derdiniz halkın ucuz ekmek yemesini sağlamak ise bunu neden sessiz, sedasız yapmıyorsunuz?

Neden büfelerinizde ucuz yumurta, ucuz ayçiçek, ucuz gıda ürünleri satmıyorsunuz?

3 bin 500 tane fırıncıyla rekabet etmek gibi niyetiniz mi var?

Halk Ekmek A.Ş.'nin zararına ekmek satması o makamlarda oturanların suçu değil midir?

İstanbul fırıncını sanki halkın ucuz ekmek yemesini istemiyormuş gibi, bir algı oluşturuyorsunuz?

Bilmelisiniz ki, fırıncı esnafı için Halk Ekmek, asla halkın ucuz ekmek ihtiyacını karşıladığı için sorun olmamıştır. Bizim sorunumuz, Halk Ekmek'in fırıncıyla yaptığı haksız rekabettir. Bizim sorunumuz, Tekel bayi, tuhafiye, sucu, kırtasiye gibi işletmelere verilen bayiliklerdir. Yaya kaldırımlarını işgal eden Halk Ekmek büfeleridir. Fırınlara 20 metre mesafede, hatta yanı başına verilen Halk Ekmek satış noktalarıdır. İşte bu sorunlardan dolayı fırıncı Halk Ekmek'e karşı yıllardır tepkili olmuştur. Bu sorunları en iyi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Ekrem İmamoğlu bilmektedir. Kendisi, bu sorunların çözüleceğini söylemiş, fırıncı esnafına söz vermiştir. Bu vesile ile, parti ayrımı yapmaksızın ekmek üzerinden siyaset yapanları kınıyoruz. Halkı kandıranları kınıyoruz. Lütfen, fırıncıya verdiğiniz sözleri tutunuz!.. Her siyasi şunu bilmelidir ki, bir fırından günlük 1.000 kişi alışveriş yapar. İstanbul'daki 3 bin 500 fırının günlük insan trafiği 3 milyon 500 bin kişidir. Halkın derdini en iyi fırıncılar bilir."

İŞTE, HALK EKMEK'İN FIRINCIYA VERDİĞİ ZARARLAR:

AYFD Başkanı Murat Yalçın, "Daha önce Ekmeğin Sesi aracılığıyla dile getirmiştik. Defalarca şikayet etmemize rağmen üyelerimizin aynı sorunları devam etmektedir. Söz konusu Halk Ekmek bayileri, fırıncımızla rekabet etmektedir. Haberde yayınlanan fotoğraflardan da görüleceği üzere, durum açık ve net ortadadır. Artık, Halk Ekmek'ten gerekli hassasiyeti göstermesini istiyoruz" diye konuştu.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.