Ekmeğin Sesi

Bakanlık ve müdürlük olumsuz görüş verdi

Röportaj

Kocaeli Fırıncılar Odası tarafından yeni yılda gündeme getirilen ekmek zammına karşı, Ticaret Bakanlığı ve İl Ticaret Müdürlüğü olumsuz görüş verdi. Bakanlık ve Müdürlük, pandemi döneminde zam yapılmamasını isterken, son kararı Vali Seddar Yavuz verecek.

Yeni yılın ilk haftasında gündeme gelen ekmek zammı için Fırıncılar Odası bu hafta açıklama yapacak. Ancak, Ticaret Bakanlığı ve İl Ticaret Müdürlüğü'nün, ekmek zammı yapılmaması ile ilgili görüşünün ardından tüm gözler Vali Seddar Yavuz'a çevrildi. Yavuz'un bu hafta zam ile ilgili görüşünü belirtmesinin ardından, Fırıncılar Odası kesin kararını açıklayarak zam hakkında son noktayı koyacak.

Fırıncılar Odası tarafından 230 gram olan ekmeğin gramajını 210 ile 220 grama düşererek, 1 lira 75 kuruş yerine 2 liraya satmak için yaptığı çalışmalar ile ilgili 21 Ocak'da Valilikte ilk görüşme yapıldı. Görüşmenin ardından Ticaret Bakanlığı ve İl Ticaret Müdürlüğü'nün görüşü belli oldu. Bakanlık ve müdürlük, yaşanan ekonomik kriz ve pandemi nedeniyle zam yapılmamasına yönünde görüş belirtti. Bakanlık ve müdürlüğü görüşü bu hafta Vali Seddar Yavuz'a sunulacak. (Özgür Kocaeli)

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.