Ekmeğin Sesi

Fazla üretilen ekmek israf oluyor

Röportaj

Ekmeğin çok fazla üretilmesi ekmek israfına neden oluyor.

Sokağa çıkma yasağında ekmek üretimine dikkat. Fırınlarda fazla üretilen ve vatandaşlar tarafından stok amaçlı çok sayıda alınan ekmek israfa neden oluyor.

Fırınların ekmek üretim sayısı düştü

Koronavirüs salgını nedeniyle insanlar evden çıkmayarak kendini izole etti ve bu da evde hareketsizliğe neden oldu. Enerji kaybetmeyen insanların ekmek tüketimi azaldı. Aynı zamanda bazı vatandaşların evde kendi ekmeklerini yapmaları da fırınların ekmek satışlarının düşmesine neden oldu.

İlk yasakla birlikte vatandaşlar fırınlara hücum etti

Hafta sonu 2 günlük sokağa çıkma yasağı ilk olarak 10 nisan Cuma akşamı duyurulmuş ve vatandaşlar fırınlara hücum ederek stok amaçlı çok sayıda ekmek almışlardı. Ekmek kalmayan fırınların önünde vatandaşlar kuyruk oluşturmuş ve fırıncılar yeniden ekmek üretmek zorunda kalmıştı. Vatandaşların fazla aldıkları ekmek bayatlayarak ziyan olmuş ve fırıncıların elinde fazladan ekmek kalmıştı.

Fırınlarda çok sayıda ekmek kaldı

18 Nisanda başlayan 2 günlük ikinci sokağa çıkma yasağında fırıncılar sokak sokak gezerek ekmek satmışlar ve halkın ekmek ihtiyacını karşılamışlardı. Vatandaşa ekmek ulaştırma düşüncesiyle üretilen fazla ekmek fırınların elinde kalarak israfa neden olmuştu.

Ekmek üretim ve alımlarına dikkat edilmeli

Bugün itibariyle 4 günlük sokağa çıkma yasağı başladı. Sokağa çıkma yasağı belirli aralıklarla devam ederken, fırınların ekmek üretimlerine dikkat etmesi gerekiyor. Vatandaşın ihtiyacı doğru hesaplanıp ekmek o doğrultuda üretilmeli. İçinde bulunduğumuz salgın göz önünde bulundurulduğunda ekmek üretim malzemeleri ziyan edilmemeli.

Vatandaşlar rahatlıkla fırın tezgahlarından ekmek alışverişi yapabiliyor. Fırına uzak noktada bulunan vatandaşlara araç ile ekmek dağıtımı yapılıyor. Bu konuda vatandaşlarımız da ekmeğe rahatlıkla ulaşabiliyorlar. Ekmeklerin stok yapılmasına gerek kalmıyor.

Yarın itibariyle fırınlarda pide üretimi de başlayacak. Ramazan pidesinin üretim ve alımları da israf açısından göz önünde bulundurulmalı. Pide gramaj olarak ekmekten daha ağır. Kullanılan malzemelerin israfı ekmeğe oranla daha çok olacaktır.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.