Ekmeğin Sesi

Fırıncılar kutlamaya hazır

Röportaj

Bu akşam yapılacak olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarına fırıncılar da hazır.

Her yıl coşkuyla kutlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı bu yıl da yine coşku içinde kutlanıyor. Bugün sabah saatlerinden itibaren vatandaşlar evlerinde kutlamalara başladı. Fırıncılar da dükkanlarına astıkları bayraklar ile bayram coşkusunu yaşıyor.

Bugün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı. Peki nedir bu günün önemi. 23 Nisan 1920 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi açıldı. Açılışın onuruna 23 Nisan TBMM tarafından Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak çocuklara armağan edildi. Bugünün ayrı bir önemi de var çünkü TBMM'nin açılışının tam yüzüncü yılı bugün.

Türkiye’nin milli bayramlarından biri olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında tüm dükkanlara bayraklar asılır sokaklar rengarenk olurdu. Her yıl özel programlar hazırlanan kutlamalar maalesef bu yıl koronavirüs salgını dolayısıyla dışarıda olmayacak. Vatandaşlarımız aynı coşku ile evlerinde kutlama yapacaklar.

Akşam İstiklal Marşı okunacak

TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop vatandaşlarımızı bu akşam saat 21:00 de İstiklal Marşı okumaya davet etmişti. Vatandaşlarımız evlerinin balkonlarından ve camlarından hep bir ağızdan İstiklal Marşımızı okuyarak 100. yıl kutlamaları yapacaklar. O saatte işleri başında olan fırıncılarımız da vatandaşlarımıza eşlik edecekler.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.