Ekmeğin Sesi

Ticaret Bakanlığı, 3 büyükşehirde ekmek fiyat tarifesini incelemeye aldı

Röportaj

Aldığımız bilgilere göre, Ticaret Bakanlığı, İstanbul, Ankara ve İzmir'in fiyat tarifesini incelemeye aldı. Bakanlık yetkilileri, kurallara uymayan işletmelere ceza uyguladığı da kaydedildi.

İstanbul, Ankara ve İzmir'deki ekmek fiyat tarifesini incelemeye alan Ticaret Bakanlığı, bu illerde tarifeli mi, yoksa tarifesiz mi satış yapıldığını yakın takibe aldığı öğrenildi.

Ticaret Bakanlığı'nın İstanbul, Ankara ve İzmir'deki ekmeğin kilogram fiyatının tarifeli mi, yoksa tarifesiz mi satıldığına dair durum tespiti yapmak üzere inceleme başlattığı bildirildi.

Edindiğimiz bilgilere göre, 3 büyükşehirde başlatılan incelemede ekmeğin kilogram fiyatının belirlenen fiyatların üzerinde satılmamasına yönelik bir inceleme başlatıldı. Ticaret Bakanlığı yetkilileri İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyükşehirlerde ekmeğin kilogramı kaç TL'den satıldığını araştırıyor. Tarifesi onaylanan İzmir'de 7.50 TL olan kilogramın, 6.25 TL'ye satılmasına yetkililer müdahale etmezken, tarifesi onaylanmayan İstanbul'da bazı fırınlar 220 gram ekmeği 2 liradan satmaya başlayınca Ticaret Bakanlığı denetimlerini artırdı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.