Ekmeğin Sesi

160 şubeli fırın iflas etti

Ekonomi

Küresel ekonomik krizin sonucunda iflas dalgası yayılıyor. En kazançlı sektörler arasında yer alan fırıncılar da bundan nasibini aldı. Almanya'da Türk vatandaşlarımızın en çok alışveriş yaptığı 160 şubeli fırın zinciri iflas etti. 1000 kişi bu iflastan dolayı işsiz kaldı.

Ekonomi dünyasını etkisi altına alan küresel krizden dolayı yeni iflas haberleri geliyor. Bu süreçte zor duruma düşen firmaların isimlerine birçok kişi şaşırıyor. Gelir gider dengesinin bozulmasından kaynaklanan sorunlar bitmiyor. Banka kredisiyle durumu kurtarmaya çalışanları ise yüksek faiz oranları olumsuz etkiliyor.

Konkordato ilan eden ya da iflas eden firma sayısının zirveyi görmesinin en büyük nedeni bu durum. Türkiye haricinde ekonomik kriz nedeniyle iflas eden firmaların çok olduğu diğer ülke Almanya... Güçlü ekonomisiyle bilinen Almanya'da bazı firmalar sıkıntılı dönemden geçiyor. Son olarak Almanya'da yaşayan Türklerin çok tercih ettiği 160 şubeli fırın zinciri iflas etti. Bahsi geçen bu iflastan dolayı 1000 kişinin işten çıkarılacağı duyuruldu.

Fırın zinciri Lila Bäcker Şubat ayında dört eyaletteki tüm şubelerini kapatma kararı aldı. Çalışanlar, iflas yöneticisi Christian Graf Brockdorff tarafından düzenlenen çevrimiçi bir konferansta bilgilendirildi.

Yaklaşık 1000 kişinin tazminatları ödenerek işten çıkarılması bekleniyor. Para akışının çok hızlı olduğu ekmek fırını zincirinin kapanması vatandaşı çok şaşırttı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.