Ekmeğin Sesi

142 yeni büfe açmak isteyen Halk Ekmek, ne yapmak istiyor?

Gündem

Halk Ekmek A.Ş'nin İstanbul genelinde 142 yeni büfe açılmasına, sektörden büyük tepki geldi.

Kuruluş amacından saparak fırıncı esnafıyla adeta rekabet yapar hale gelen Halk Ekmek A.Ş., 142 yeni büfe açmak için harekete geçti. Yaklaşık 9 aydır pandemi sürecinde bir taraftan artan fahiş un fiyatları, diğer yandan girdi maliyetlerindeki yükselişle iflasın eşiğine gelen sektörü zora sokacağı düşünülen uygulamadan vazgeçilmesi gerektiği vurgulandı.

İstanbul’a yeni 142 Halk Ekmek büfesi açılması teklifi İBB Meclis gündemine geldi. CHP grubu yeni büfelerin açılabilmesi için talebin hemen gündeme alınarak karara bağlanmasını istedi. Ancak, talebin "teklif" olarak gündeme gelmesi yönünde karar çıktı. Teklif, komisyon tarafından incelenip rapor haline getirilerek önümüzdeki günlerde meclise sunulacak.

BELEDİYE, ESNAFIYLA REKABET YAPMAMALI!

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde gündeme getirilen teklife büyük tepki gösteren fırıncı esnafı, yeni büfelerin açılmak istenmesini yaşanan olumsuzluklar nedeniyle iflasın eşiğine gelen sektöre bir darbe olarak nitelendirdi. Hiçbir sektöre bu kadar baskı uygulanmadığını da söyleyen fırıncılar, "Bir belediyenin işi esnafıyla rekabet yapmak olmamalı... Bir çok fırınımızın yanındaki bakkala bayilik vererek bizlere zaten zarar vermekteler. Bir de, 142 yeni büfeyi açmak için harekete geçmelerini kabul etmiyoruz. Bu büfeler birilerine peşkeş mi çekilmek isteniyor. Bu karardan bir an önce vazgeçmelerini istiyoruz" diye konuştular.

Ekmeğin Sesi TV‘nin gündeme getirerek mahalle fırıncısının hemen yanındaki bakkala verdiği bayilikle esnafa zarar veren, 18 yaş altı bir çok çocuğunun her gün alışveriş yaptığı ve Tekel ürünlerinin yer aldığı içki satılan mekanlara bayilik vermesiyle büyük tepki alan Halk Ekmek A.Ş, şimdi de 142 yeni büfe açmak istemesiyle gündeme geldi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.