Ekmeğin Sesi

50-30 yıllık fırınlar kepenk indirdi

Gündem

Döviz krizi her sektörde olduğunu gibi ekmek sektöründe de hasarlar vermeye devam ediyor. Sakarya'da son bir haftada 50-60 yıllık fırınlar kepenk indirdi.

Türkiye'de son dönemde ekmek zammı tartışması gün geçtikçe büyüyor. Fırıncı esnafı un, maya, elektrik giderlerini karşılayamadığı için Türkiye'de ve Sakarya'da kepenk indirerek kapanmaya devam ediyorlar.

YENİ DEĞİL, 50 YILI DEVRİMİŞ FIRINCILAR KEPENK KAPATIYOR

Uzun zamandır Sakaryalıların ekmek aldığı yılların ekmek fırınlarının kapandığını gören vatandaşlar ise şaşkınlıklarını gizleyemediler. 

Son bir hafta da 30 yılı devirmiş olan fırıncı esnaflarından Adapazarı'nda 1 fırın, Erenler ilçesinde 2 fırın, Serdivan'da 1 fırın kapattı. 

DURUM HİÇ İÇ AÇICI DEĞİL!

Sakarya'da 70'li yıllardan beri fırıncılık yapan esnafların bile kepenk indirdiği ortamda Un, tuz, maya , katkı maddeleri, doğalgaz ve elektrik fiyatlarının yüksek olması sebebiyle fırıncılar ekmek çıkarmakta bile zorlandığı öğrenildi. 

ZORUNLU OLARAK ZAM YAPILDI!

Fırıncıların uzun süre beklediği zam ise bugünden itibaren hayata geçti. Başta un ve diğer girdilerin fiyatlarında yaşanan aşırı artış üzerine ekmek fiyatlarında zorunlu olarak artış yapıldığı belirtildi. Yeni tarifiye göre Sakarya'da 250 Gram. Ekmek 3 liraya satılacak. (Medyabar - Hüseyin Can İğdir)

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.