Ekmeğin Sesi

Ahmet Güldal: Çiftçimizin alın terini yerde bırakmayacağız

Gündem

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hububat alım fiyatlarının açıklanmasının hemen ardından, Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürüm Ahmet Güldal başta olmak üzere yöneticiler, buğday hasadının başladığı ve başlamak üzere olduğu bölgelere bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.

Aksaray, Adana ve Hatay’da incelemelerde bulunan Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürü Ahmet Güldal, başta üreticiler olmak üzere üretici temsilcileri ve sektör paydaşları ile bir araya geldi. Güldal'a, Alım ve Muhafaza Dairesi Başkanı Gökhan Gürbüz, Ticaret Dairesi Başkanı Çağatay Maraş ve İnsan Kaynakları Dairesi Başkanı Fatih Kaya eşlik etti.

Alım sürecini sahadan yöneten TMO Genel Müdürü Güldal, hasat bölgelerinde incelemelerde bulundu, notlar aldı. Buralarda görevli personel ile bir araya da gelen Güldal, mevcut duruma ilişkin bilgiler alarak yapılması gerekenlere ilişkin talimatları iletti.

Programına Hatay ile başlayan ve buradaki temasları sonrasında Adana’ya geçen Güldal, Adana Ticaret Borsasındaki toplantıya katıldı. Borsa Başkanı Şahin Bilgiç, Türkiye Un Sanayicileri Federasyonu (TUSAF) Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Tezcan ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile sektör temsilcilerinin katıldığı toplantıda konuşan TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal, devletin her zaman üretici, sanayici ve tüketiciyi desteklediğine vurgu yaptı.

Güldal, “Buğday hasadını tamamlayan ve ürünlerini TMO’ya satan üreticilerimiz, 10 gün içinde ürün bedellerini alacaklar. Bakanlığımızın verdiği hububat alım primi ise yeni ekim dönemi öncesi yine bu sene içinde üreticilerimizin hesabına yatırılacak. Biz buğdaya pozitif ayrımcılık yapıyoruz. Üreticilerimizin alın terini yerde bırakmadık, bırakmayacağız. TMO olarak tüm hazırlıklarımız tam. Üreticilerimiz ürünlerini istedikleri zamana randevu alarak bize teslim edebilirler” dedi.

Toplantıda TMO faaliyetleri hakkında bilgiler de veren Güldal, “Bölgeyi dolaşarak gözlem yapıyoruz. Gözlemlerimizi derleyip topluyoruz. Biz sektörün görüşlerine önem veren bir kurumuz. TMO olarak aldığımız kararlarda gözlemlerimiz başta olmak üzere yaptığımız teknik çalışmalar ve siz değerli sektör paydaşların görüşleri etkili oluyor. Ülkemiz ve milletimiz için çalışan TMO, süreci bu şekilde yönetiyor” değerlendirmesinde bulundu. 

Güldal, programının devamında Çukurova Un Sanayicileri Derneği'nin ev sahipliğinde düzenlenen başka bir toplantıya da katıldı. Burada da üretici temsilcileriyle birlikte hem mevcut durumu hem de TMO’nun un regülasyon çalışmasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. TMO’nun uygulamakta olduğu politikalarla ilgili bilgiler aktaran Güldal, daha sonra Adana Çiftçiler Birliğine bir ziyaret gerçekleştirdi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.