Ekmeğin Sesi

Ahmet Sarıhan: İTO 12. Komite bugüne kadar hiç bir sorunu çözmemiştir!

Gündem

İstanbul Ekmek Üreticileri Derneği (EKÜDER) Başkanı ve İTO 12 No'lu Ekmek, Un ve Unlu Mamuller Komitesi Meclis Üyesi Adayı Ahmet Zeki Sarıhan, "Seçimden önce son sözümüzdür" diyerek, "İşçi ve yabancı işçi sorunu, ruhsat ve ruhsatsız fırın sorunu, endüstriyel (tünel) fırın, butik fırın ve zincir market sorunu gibi bu 4 sorunu, göreve geldiğimizde biz çözeceğiz" dedi.

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Meslek Komitesi ve Meclis Üyeliği seçimleri, yarın İstanbul Fuar Merkezi'nde gerçekleşleştirilecek. 9 No'lu salonda 41, 42 ve 43 No'lu sandıklarda sabah 08:00'den akşam 17:00'ye kadar oylar kullanılmış olacak. 

İTO 12 No'lu Ekmek, Un ve Unlu Mamuller Komitesi Meclis Üyesi Adayı Ahmet Zeki Sarıhan, "Seçimden önce son sözümdür" başlıklı bir yazı yayınlayarak, açıklamalarda bulundu. 

Ahmet Zeki Sarıhan, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"12 Nolu Ekmek Un Ve Unlu Mamuller Komitesi için iki listenin yarışacağı görülmektedir. Bu listelerden biri, geçtiğimiz dönem İTO’da meclis üyeliği yapan arkadaşlarımızdır. Aynı arkadaşlar şimdi de adaydır. İTO’ya üye her özel ve tüzel kişi seçme ve seçilme hakkına sahiptir. Bu hakkı kullananları “niçin aday oldun?” diye eleştirmek, hukuk yoksunluğunun yanında ahlakide değildir.

Bizler KIRMIZI liste ile seçime gireceğiz

Bizler; Tünel-Kombine fırınlara karşı değiliz. Pazarı domine etmelerine, diğer fırıncıları ezmelerine karşıyız. Bizler; zincir marketlere karşı değiliz. Orta ve küçük ölçekli işletmeleri sömürmeleri, bu işletmelerin sırtından haksız kazanç elde etmelerine karşıyız. Bizler; siyasete karşı değiliz. Herkesin siyası görüşüne saygı duymak zorundayız. Ama siyasetin, sivil topluma karışmasına, sektörler kullanılarak siyasi amaçlara ulaşılmasına karşıyız. 

Karşımızda olanlar; maalesef ama maalesef geçmiş dört yılda görüldüğü üzere, sektörün müzmin sorunlarına karşı tek bir girişim yapmamış, çözüm ortaya koyamamıştır. Bu arkadaşların bugünde “şunu yapacağız” dediği ve yapacaklarına dair ortaya koydukları tek bir proje veya belgeleri mevcut değildir. Böyle olduğu içindir ki; Zincir marketler, bu arkadaşları desteklemektedir. Bugüne kadar sektör ve toplumun hayrına iş yapmayan kurum ve kuruluşların tamamı bu arkadaşları desteklemektedir. “Hiç mi iş yapılmadı itirazını yapacaklara; ‘bozuk saatin günde iki defa doğruyu göstermesi’ saatin çalıştığını göstermez” diyoruz.

Tarife ve fiyat sorunu, işçi ve yabancı işçi sorunu, ruhsat ve ruhsatsız fırınlar sorunu, endüsrtiyet(tünel) Fırın, Butik Fırın ve Zincir Market sorunu.. Bu dört sorunu çözeceğiz. Nasıl çözeceksiniz diyenler var.
Her bir sorun için 20 sayfadan 80 sayfaya kadar, hazırladığımız projelerimiz mevcut. O kadar ki, isteyene PDF formatında gönderebiliriz. Sadece bizim komitede değil, İTO’nun geneli, hatta, Esnaf Odaları dahil, “elinde onlarca proje” ile seçimlere katılan bizlerden başkası yoktur.

Karşı listede yer alan sayın Nadir Durmaz, 2018 seçimlerinde yine karşımızdaydı. Seçimi kazandıktan sonra defalarca şöyle demiştir: “Biz kazandık ama sektör kaybetti.” 

Şimdi karşımızda olan Oda Başkanı sayın Erdoğan Çetin, de defalarca; “Sarıhan’ın emeği ile oda başkanı oldum. Sarıhan bu sektör için bir şanstır.” demiştir.

Ticaret Odasın eski meclis başkanlarından, sayın Muharrem Keçeli de şunları söylemiştir: “Eski başkan olmam sebebiyle, İTO meclisinin tutanakları bana gönderilir. Bu tutanakları okurum. Ahmet Sarıhan’dan başka sektörü doğru dürüst savunanı, sorunları dile getirenine rastlamadım.”
Nadir Beye, Erdoğan Başkana ve Muharrem abiye, güzel sözleri ve düşünceleri için samımı teşekkürlerimi sunuyorum. 

Bu bir seçim yarışıdır. Yalana, dolana, kırgınlığa mahal verecek hareketlerden uzak durulmalıdır.

İstanbul fırıncısı; sorunlarının çözümü ve hizmet istiyorsa, KIRMIZI LİSTEYE OY VERMELİDİR

YOK, HEMŞERİCİLİK, AHBAP-ÇAVUŞ İLİŞKİSİ VE SİYASET ÜZERİNDEN TERCİH YAPILACAKSA, SAYIN NADİR DURMAZ’IN İFADESİ İLE; BU SEÇİMDE DE KAYBEDEN SEKTÖR OLACAĞI KESİNDİR. 
Listemizin rengi KIRMIZIDIR. Ekmek Sanayi İşverenler Sendikası ile seçim iş birliği içindeyiz. Kırmızı listenin detayı, seçim günü paylaşılacaktır.

Nadir Durmaz, Selim Şimşek ve Talat Çelik’e ve listelerindeki diğer arkadaşlara başarılar dileriz. İnsan ve toplum için hayırlı olan liste kazansın."

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.