Ekmeğin Sesi

Ali Kemal Kazdal: Aşı olmayana ekmek satışının yapılmaması hukuken mümkün değildir

Gündem

İstanbul Fırıncılar Odası Esenler İlçe Temsilcisi Mustafa Çiçek, içerisinde Güngören'in de bulunduğu 6 ilçede, aşı olmayan vatandaşlara ekmek satışının yapılmayacağına dair karar aldıklarını açıklamıştı. Güngören Fırıncılar Derneği Başkanı Ali Kemal Kazdal ise, böyle bir kararın hukuken mümkün olmayacağını söyleyerek, "Bu girişim maksadını aşmıştır" dedi.

İstanbul, Güngören Fırıncılar Derneği Başkanı Ali Kemal Kazdal, Fırıncılar Odası Esenler Temsilcisi Mustafa Çiçek'in açıklamalarına ilişkin, şu değerlendirmelerde bulundu,

"Son günlerde yazılı ve görsel basında, Güngören ilçesinin de içinde bulunduğu 6 ilçede 'Aşı olmayanlara ekmek satılmayacağına' dair açıklamalar görülmektedir. Açıklamayı yapan kişiler, bilgimiz dışında 'sehven' Güngören ismini kullanmışlardır. Derneğimizin ve Güngören fırıncıları böyle bir karar almamışlardır. Böyle bir karar hukuken de mümkün değildir. Açıklamayı yapan meslektaşımızın aşı konusundaki farkındalığı artırmaya yönelik bu girişimin, maksadını aştığı görülmektedir. Halkımıza sunduğumuz hizmet standardı, İçişleri Bakanlığı Kararnameleri gereği, maske, mesafe ve hijyen kuralları çerçevesinde devam etmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.