Ekmeğin Sesi

Ali Kemal Kazdal, İTO meclis üyeliği adaylığını açıkladı

Gündem

İstanbul Ticaret Odası (İTO) 21’inci dönem seçimleri 9 Kasım Çarşamba günü yapılacak. İTO 12. Meslek Komitesi'nin adaylıkları da belli olmaya başladı. Güngören Fırıncılar Derneği Başkanı Ali Kemal Kazdal da, İTO Ekmek, Un ve Unlu Mamuller Sektörü 12. Meslek Komitesi meclis üyesi adaylığını açıkladı.

İstanbul Ticaret Odası (İTO)'nun 9 Kasım'da yapılacak seçimlerinde, adaylar da çalışmalarına başladı. İTO'ya bağlı 2 bin ila 2 bin 500 arası işletmenin oy kullanacağı seçimler, sektör için büyük öneme sahip. Önceki yılarda İTO'ya bağlı fırınlarda fiyat serbestliği vardı. Buna göre, tüccar fırın kendi fiyatını kendi belirliyor, fiyat etiketini müşterilerinin göreceği bir yere asması yeterli oluyordu. Bu durum, 2018 yılında İTO meclisinde alınan kararla ortadan kaldırılmış ve fırıncı tarifeye bağlanmıştı. Fırıncı esnafı, bu duruma ne kadar tepki gösterse de bir sonuç alamamıştı. 

Yeni adaylar, tekrar fiyat fiyat serbestliği alabilecekler mi? İşte bu merak konusu oldu. 

BAŞKA ADAYLAR VAR MI?

Adaylığını resmi olarak açıklamasa da, daha önce İTO meclis üyeliği de yapmış EKÜDER Başkanı Ahmet Zeki Sarıhan da, uzun süredir seçimler için hazırlandığı, çalışmalarına devam ettiği sektör temsilcileri tarafından dile getiriliyor. 

ESKİ YÖNETİMDEN ADAY VAR MI?

Şu anda komite başkanlığını, sektörün duayen isimlerinden Hasan Demir yürütüyordu. Demir'in, bu dönem aday olmayacağı yakın çevresine söylediği biliniyor. Mevcut yönetimden İTO Ekmek, Un ve Unlu Mamuller Meslek Komitesi Meclis Üyesi Sultan Selim Şimşek'in bu dönem de aday olacağı söyleniyor. 

İTO EKMEK, UN VE UNLU MAMULLER SEKTÖRÜ 12. MESLEK KOMİTESİ MECLİS ÜYESİ ADAYI ALİ KEMAL KAZDAL KİMDİR?

1977 yılında Rize'de doğan Ali Kemal Kazdal, lise mezunudur. İstanbul Ticaret Borsası 6. Meslek Komitesi Meclis Üyesi, aynı zamanda Güngören Fırıncılar Derneği Başkanlığı görevini yürüten Kazdal, sahibi olduğu Sarıoğlu Ekmek, Unlu Mamuller'in işletmeceliğini yapmaktadır. Kazdal, evli ve 3 çocuk babasıdır. 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.