Ekmeğin Sesi

Beykoz'da kapatılan ruhsatsız fırın hakkında sendikadan açıklama

Gündem

Beykoz'da, fırın ruhsatı olmadığı gerekçesiyle ekmek ve pide üretimine devam eden işletme belediye tarafından mühürlenmiş, ancak işyeri sahipleri tarafından defalarca mühür fekhi yapıldığı gerekçesiyle kapatıldı. Konuya ilişkin, Ekmek Sanayi İşverenler Sendikası'dan bir açıklama yayınlandı.

Ekmek Sanayii İşverenler Sendikası'ndan yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"İlgili adreste yasa ve mezuata aykırı açılan işyerine yönelik, Beykoz Belediyesi'nden Ekmek Sanayii İşverenler Sendikası olarak denetim taleplerinde bulunduk. İşyeri daha faaliyete geçmeden ekmek üretimi yapmaması konusunda yazılı ve şifaen uyarı almıştır. Buna rağmen ruhsatına hilafen ekmek ve ramazan pidesi üretme konusunda ısrar olmuş ve yasadışı faaliyet sürdürmüştür. 

Beykoz Belediyesi yetkisinde olan durum işyerinin defalarca mühür fekhi yapması ve yasadışı faaliyetini sürdürmesi sebebiyle kapatılmıştır. (Konuyla ilgili hukuki başvurularımız devam etmekdedir.)

Haber içeriklerinde "Ekmeği ve pideyi ucuz sattığı gerekçesiyle kapatıldığı" ifade edilmekedir. Bu durum sizleri ve kamuoyunu yanıltıcı bir bilgidir. Ruhsatsız yasadışı çalıştığı için işyeri deefalarca uyarılmasına rağmen faaliyetini sürdürdüğü için kapatılmıştır."

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.