Ekmeğin Sesi

Çetin Keçeli: TMO, un tahsisini direkt fırıncıya yapmalı

Gündem

Ekmek Sanayi İşverenler Sendikası, 19. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirdi. Sendika başkanlığına, tek aday olan Çetin Keçeli yeniden seçilerek güven tazeledi.

Sarıyer’de bulunan Rize Vakfı Armonia Bosphorus Davet Salonu’nda yapılan genel kurula, İstanbul Fırıncılar Odası (İFO) Başkanı Erdoğan Çetin, İTO Ekmek Un ve Unlu Mamuller Meslek Komitesi Başkanı Hasan Demir ve çok sayıda sektör temsilcileri katıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan Ekmek Sanayi İşverenler Sendikası Başkanı Çetin Keçeli, Toprak Mahsulleri Ofisi’nin ekmek fırınlarına yönelik sağladığı un tahsisine değindi. Çetin, “TMO, un tahsisini değirmenler vasıtasıyla yapmaktadır. Bunun en doğru şekli direkt olarak fırıncılara vermesidir” dedi.

FIRINCIYI, DEĞİRMENLERLE MUHATAP ETMEYİN!

Çetin şunları söyledi;

“TMO’nun un tahsisini yerinde bulmaktayız ve devam etmesinde büyük fayda vardır. Konuyla ilgili olarak, Tarım Bakanlığı’na müracaatta bulunduk. Müracaatımızda, bu unu alırken değirmenlerle muhatap olmayalım ve ruhsatlı fırınlara direkt verilsin. Yine, Hazine ve Maliye Bakanlığı’na, KDV iadelerimizle ilgili bir başvurumuz oldu. Bizim, aylık KDV alacaklarımız belli bir limitin altında kaldığı için iadeler yapılamamakta. Bu rakamlar birikmekte ve Hazine’den alacağımız KDV’ler beklemektedir.

FEDERASYON, FIRINCIYI YOK SAYAMAZ!

Fırıncılar Odası’nın üst kuruluşu olan Federasyon, İstanbul fırıncını yok sayamaz. Fırıncılar Odası’ndan en az 1 kişinin o yönetimde olması gerekir. Türkiye Fırıncılar Federasyonu olarak, Türkiye’nin karşısına çıkıyorsan, İstanbul Fırıncılar Odası veya herhangi bir temsilcisi saha başında olması lazımdır. Böyle olmazsa, İstanbul fırıncısı kendisini Federasyon içerisinde göremez ve sorunlarını gerekli mercilere aktaramaz. Bu iletişim ağını kurmamız gerekir. Sendikamız, Fırıncılar Odası ile olan birlik ve beraberliği devam etmektedir. Şahıslar gelip geçicidir. Ama kurumlar daimdir."

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.