Ekmeğin Sesi

Çetin: Un fiyatlarına devletin müdahale etmesi gerekiyor

Gündem

İstanbul Fırıncılar Odası (İFO) Başkanı Erdoğan Çetin, son 5 yılda %75 artan un fiyatlarıyla ilgili konuştu: Devletin un fiyatlarına müdahale etmesi şarttır" dedi.

Son 5 yıl içinde %75 oranında artan un fiyatlarına dikkat çeken İstanbul Fırıncılar Odası (İFO) Başkanı Erdoğan Çetin, "80-90 TL'ye alınan un, geldiğimiz bugün itibariyle 135-140 TL aralığındadır" diyerek, un fiyatlarına devletin müdahale etmesi gerektiğini savundu.

İstanbul Fırıncılar Odası (İFO) Başkanı Erdoğan Çetin, fırıncı esnafının aşırı derecede artan maliyet kalemlerinden en önemlisi olan un fiyatlarına dikkat çekerek, "Un fiyatlarına devletimizin müdahale etmesi şarttır" dedi.

İFO Başkanı Çetin, yaptığı açıklamada, "Bilindiği gibi ülkemizde ekmek fiyatları 'Narh'a tabidir. Yani, devletimiz tarafından belirlenmiş bir tarifeye göre satış yapılmaktadır. Ancak, ne hikmetse ekmeğin yapıldığı un, pişirildiği yakıt, maya, işçilik ve diğer tüm giderlerin hepsi serbest piyasa ve hiç bir fiyat denetim mekanizmasına tabi değil. Defalarca dile getirdiğimiz bir hususu tekrar etmek istiyorum... Yukarıda saydığımız tüm girdilerimiz son 5 yıl içinde %75 oranında artmıştır. Buna rağmen ekmek fiyat artışı yapılmamıştır. Fırıncılık mesleği, tüm meslek grupları arasında halkımızla doğrudan sürekli iletişimi olan nadir mesleklerden biridir" dedi.

"SON 5 YILDA UN FİYATLARINA %75 ORANINDA ZAM GELDİ"

Çetin, şöyle devam etti, "Nitekim, pandemi sürecinde esnafımız kendi sağlığını hiçe sayarak vatandaşlarımızın kapılarına kadar ekmeklerini götürmüştür. Yine bu pandemi sürecinde artan maliyetlerimize rağmen devletimizle, milletimizle dayanışma adına süreç boyunca hiç bir talepte bulunmadık. Geldiğimiz bugün itibariyle, 80-90 TL'ye alınan un 135-140 TL aralığında seyretmektedir. Ekmek fiyat güncelleme talebimize olumlu cevap vermeyen kurumlardan şimdi de biz talep ediyoruz, 'Un fiyatlarına acilen devletimiz müdahale etmeli.' Bu talebimizi konuyla ilgili makamlara, yazılı olarak da iletmiş bulunmaktayız. Bugün itibariyle bunun takipçisi olarak sürekli dile getirmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.