Ekmeğin Sesi

"Ekmeğe zam gelmezse fırıncımızın %50'si kepenk indirecek"

Gündem

Fırıncılar Odası Başkanı Ali Tekin, şu an 5 lira olan ekmeğe zam yapılmaması durumunda Adana’daki fırıncılardan yüzde 50’sinin kepenklerini indirmek zorunda kalacağını söyledi.

Devletin sağladığı un desteğinin sona ermesinden sonra girdi fiyatlarıyla mücadele etmeye başladıklarını anlatan Tekin, “Ekmeğe zam gelmesin diye devlet bütün fırıncılara bir yıldır un desteği sağlıyordu. Ama şu an bu destek kalktı. Un fiyatlarına bir kalemde 200 lira zam geldi. Elbette akaryakıt ve döviz fiyatlarının artmasının bunda büyük rolü var. Fırıncı direnebildiği yere kadar direnir ondan sonra ne yapacak. Bu unda 200 liralık zam ve girdi fiyatlarının altından nasıl kalkacağız?” diye sordu.

Girdi Fiyatları Artmasın

Buğdayın geçen seneye göre daha çok olduğunu belirten Tekin, “Un demirbaş diyelim, sadece una zam geldi. Ama bunun yanında işçisi var, motorini var, yakıtı var. Biz devletten vatandaşın da fırıncının da rahat etmesini istiyoruz. Zam istemiyoruz. Girdi fiyatları artmasın biz de zam yapmayalım.” dedi. Tekin, “Hayat pahalılığından dolayı herkes ‘ekmek kaç lira olacak?’ diye soruyor. ‘Fiyatta artış var ama gramaj aynı’ diyenler oluyor. Bu bizim elimizde olan bir şey değil. Akaryakıt ve dövize gelen fiyat artışını biz yapmadık.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Kaynak: cukurovametropol.com.tr (Çiğdem Calbak)

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.