Ekmeğin Sesi

Ekmeğe 'zam' sinyali

Gündem

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Halil İbrahim Balcı'nın geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamalar, ekmeğe yeni bir zam mı yapılacak, sorusu gündeme geldi.

"Artan un fiyatları ve diğer girdi maliyetleri karşısında zor durumda olan fırıncı esnafın zam yapması kaçınılmaz olmuştur" diyen Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı'nın bu açıklaması, ekmeğe yeni bir zam mı yapılacak, yorumlarına neden oldu.

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, geçtiğimiz günlerde bir basın toplantısı yaparak, gündeme ilişkin açıklamalarda bulunmuştu. Balcı'nın, "İki ay gibi kısa zamanda un ve diğer girdilerin fiyatındaki artışın temel gıda maddesi olan ekmeğimize olumlu yansıması söz konusu değil. Zor durumda olan fırıncı esnafımızın fiyat artışına gitmesi kaçınılmaz olmuştur. Bir fiyat artışı olacaktır" açıklaması, ekmeğe yeni bir zam mı yapılacak sorusu gündeme geldi.

İŞTE, BALCI'NIN O AÇIKLAMALARI...

Balcı, olağanüstü durumlarda Tarım ve Orman Bakanlığı ile istişare ederek yaptıkları çalışmalar neticesinde gerçekleştirilen her müdahalede un fiyatlarında gerileme olduğunu belirterek şöyle devam etti:

“Maalesef bu süreçte bir ayı aşkın süredir Sayın Bakanımızdan bu konuyu görüşmek için randevu talep etmemize karşın görüşmemiz mümkün olmadı. Bizim amacımız sektörün içinde bulunduğu sıkıntıyı dile getirmek ve önerilerimizi sunmaktı. Bu öneriler doğrultusunda alınacak tedbirler karşısında bugüne kadar olduğu gibi un fiyatlarında bir gevşeme olacaktı. İki ay gibi kısa zamanda un ve diğer girdilerin fiyatındaki artışın temel gıda maddesi olan ekmeğimize olumlu yansıması söz konusu değil. Zor durumda olan fırıncı esnafımızın fiyat artışına gitmesi kaçınılmaz olmuştur. Bir fiyat artışı olacaktır. Yetkililere sesleniyorum, gerekli çalışmayı bir an önce yapmaları gerekiyor. Girdi fiyatlarındaki artışları kabullenmek söz konusu olamaz.”

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.