Ekmeğin Sesi

Ekmek fiyat belirleme komisyonu toplandı

Gündem

Mersin'de ekmek fiyat tarifeleri değişikliği talebi komisyonu toplandı. Toplantıda, artan girdi maliyetleriyle birlikte fırıncı esnafının mağduriyetinin giderilmesi adına ekmek fiyatında yeni düzenlemenin zorunluluk olduğu vurgulandı.

Mersin'de, il merkezi ve ilçelerinde faaliyet yürüten Fırıncılar Odası ve fırıncıların kayıtlı olduğu Esnaf Odalarından gelen ekmek fiyat tarifesi değişikliği için oluşturulan komisyon, Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer başkanlığında toplandı.

Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu, toplantı salonunda Birlik Başkanı Talat Dinçer Başkanlığı'nda gerçekleştirilen ekmek fiyat tarifeleri değişiklik talebi komisyon toplantısında, Mersin Büyükşehir Belediyesi'ni temsilen Nazım Kulbay, Ticaret İl Müdürlüğü'nü temsilen Mehmet Emin Arslan, İl Tarım Orman Müdürlüğü'nü temsilen Yılmaz Kaya, Mersin TSO temsilcisi Abdulkadir Dölek, Tarsus TSO temsilcisi Ali Ukav, Erdemli TSO temsilcisi Nihat Taner, Silifke TSO temsilcisi Ali IŞık, Fırıncılar Odası temsilcisi Suat Yaşar, Mersin Fırıncılar Odası temsilcisi Cevdet Tekbaş, Anamur Esnaf ve Sanatkarlar Odası temsilcisi Ahmet Çetin, Aydıncık Esnaf ve Sanatkarlar Odası temsilcisi Mehmet Yılmaz, Mut Esnaf ve Sanatkarlar Odası temsilcisi Yusuf Köğcü, Esnaf ve Sanatkarlar Odası temsilcisi Uçal Mavili, Erdemli Esnaf ve Sanatkarlar Odası temsilcisi Halil Metik, Çamlıyayla Esnaf ve Sanatkarlar Odası temsilcisi Mehmet Emin Sakallı hazır bulundu.

Toplantıda, Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'ne bağlı Mersin il merkezi ve Tarsus Fırıncılar Odası ile diğer ilçelerde fırıncıların kayıtlı olduğu esnaf ve sanatkarlar meslek odalarınca, Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği'nin 4.ncü maddesinin birinci fıkrasının (e) bendinde tanımı yapılan ekmeğin maliyetlerindeki artışın yüzde 50'yi geçtiğine dikkat çekildi.

Komisyonca hali hazırdı yürürlükte bulunan ücret tarifesinin belirlendiği 14.02.2020 tarihinden sonra pişmiş ekmek üretimindeki maliyet unsurları müzakere edildi ve maliyet unsurlarındaki fiyat artışları hesaplanarak Mersin merkez Çamlıyayla, Tarsus, Mezitli, Erdemli ve Tömük, Aydıncık, Gülnar, Mut, Anamur ilçelerinde artan girdi maliyetleriyle birlikte fırıncı esnafının mağduriyetinin giderilmesi adına ekmek fiyatında yeni düzenlemenin zorunluluk olduğu vurgulandı. (MersinHaberci)

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.