Ekmeğin Sesi

Ekonomik krizin faturası fırıncıya kesilmek isteniyor!

Gündem

İstanbul Valiliği ve İl Tarım Müdürlüğü ekipleri, asayiş polisleri nezaretinde fırın denetimlerine devam ediyor.

Fırıncıları adeta ablukaya alan ekiplere tepki gösteren esnaflar, "Bizleri denetleyeceklerine, önce ekmek maliyetlerinin neden yükseldiğini araştırsınlar. Una fahiş zam yapan un kartellerine baskın yapsınlar. Kaç haftadır fırıncıları hedef tahtasına koymakla ne yapılmak isteniyor?" diye konuştular.

Geçtiğimiz haftalarda Bağcılar ilçesinde başlayan fırın denetimleri, tüm İstanbul geneline yayılarak bugün de Üsküdar, Kadıköy ve Kartal ilçelerinde asayiş polisleri eşliğinde devam ediliyor. İl Tarım Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı denetimlerde, ekmeğin gramajı ve fiyatı kayıt altına alınıyor ve tarifeye uymayanlar hakkında tutanak hazırlanıyor.

"BU GİDİŞLE ARTIK KEPENK KAPATACAĞIZ"

Denetimlere ilişkin whatsapp ihbar hattımıza ulaşan fırıncı esnafı, duruma tepki göstererek, "Bizleri artık bezdirdiler. Mağdur olan bizleriz, ama ekmeğin hammaddesi una yapılan fahiş zamları kimse denetlemiyor. Ekonomik krizin faturası fırıncıya kesilmek isteniyor. Hedef tahtasına konulmaktan ve haksızlık yapılmasından bıktık! Bu gidişle artık kepenk kapatacağız. Sesimizi artık duysunlar!" diye konuştular.

İL TARIM MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN AÇIKLAMA

İl Tarım Müdürlüğü'nce yapılan açıklamada, "Denetimlerde, 6502 sayılı Kanun’un 54. Maddesi ve fiyat etiketi yönetmeliği kapsamında fırınlarda yer alan ürünlerde; 1.Fiyat etiketlerinin, 2.Tarife fiyat listelerinin bulunup bulunmadığı,3.Fiyat etiketlerinin/fiyat-tarife listelerinin mevzuatta yer alan hususları taşıyıp taşımadığı,4.Fırınlarda ekmek fiyatlarının İstanbul Ticaret Odası (İTO) tarafından 10.09.2020 tarihinde ve İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İSTESOB) tarafından 16.10.2020 tarihlerinde açıklanan azami ekmek fiyat tarifesinde yer aldığı gibi (1 kg) ekmek fiyatının azami 7.50 TL’ye (200 gram ekmek 1,5 TL) denk gelecek şekilde satılıp satılmadığı, haksız fiyat artışı olup olmadığı kontrol edildi" denildi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.