Ekmeğin Sesi

Erdoğan Çetin: Akıl dışı bir hezeyandır

Gündem

İstanbul Fırıncılar Odası (İFO) Başkanı Erdoğan Çetin, geçtiğimiz günlerde Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar'ın bir televizyon kanalında, "Ekmek aptal toplumların gıda maddesidir" sarfettiği skandal sözlerine tepki gösterdi.

Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar katıldığı bir canlı yayın programında akılalmaz ifadelerde bulundu. Cihan Kolivar haddini aşarak, "Ekmek aptal toplumların gıda maddesidir" dedi. Kolivar, skandal açıklamasına bir de 'bilimsel' nitelemesinde bulunmuştu. 

Kolivar, skandal sözlerine üzerine önce gözaltına alınmış, ardında da tutuklanmıştı. 

Konuya ilişkin bir açıklama yapan İstanbul Fırıncılar Odası Başkanı Erdoğan Çetin, şunları söyledi.

"Bir kaç gündür ulusal haber kanallarında ekmek üzerinden Türk toplumunu aşağılamaya varan ifadeler kullanan kişinin ne temsil bakımından ne de faaliyet bakımından mesleğimizle bağı yoktur. Söz konusu şahsın, ekmek tüketimine yönelik ifadeleri hiçbir bilimsel temeli olmayan tamamen 'zırva', akıl dışı kişisel hezeyanlarıdır. Hatırlatmak isteriz ki, bu şahsın ne başkanı olduğunu iddia ettiği kurumun sektörümüzle bir ilgisi yoktur. Tüm basın mensuplarına çağrımızdır; İstanbul'da ekmekçilik sektörünün yasal, legal ve muhatap kabul edilen kurumu İstanbul Ticaret Odası ( İTO) ve İstanbul Fırıncılar Odası (İFO)'dur. Bu ve benzeri sözde kurumu ve kişiler sözlerine basın mensuplarının ve vatandaşlarımızın itibar etmemesini önemle rica ederiz."

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.